van der Horst

24H Zolder: Domec Racing lost problemen op - Rijder geeft forfait

DOMEC Racing - Radical RXC
DOMEC Racing - Radical RXC
De brand die de Domec Racing Radical RXC al vroeg in de allereerste training naar de zijkant verwees, had ook vandaag nog zijn gevolgen. Tijdens de warm-up ging de wagen voortdurend over in een soort van veilige modus, waardoor het volledige vermogen niet beschikbaar is. Daarnaast komt ook Heinrich Langfermann niet meer in actie dit weekend, omwille van de naweeën van het incident.
DOMEC Racing - Radical RXC
DOMEC Racing - Radical RXC
De Domec Racing Radical RXC kreeg donderdag tijdens de eerste training te kampen met een plotse brand, waarna de meccano's veel tijd en energie moesten spenderen aan het opnieuw opbouwen van de niet-alledaagse bolide. Onder meer de kabelboom van de bolide raakte beschadigd en het is dan ook weinig verrassend dat de wagen vanochtend tijdens de warm-up nog af te rekenen had met elektrische kwelduivels. "Omwille van een elektrisch probleem gaat de wagen steeds terug in veiligheid, we zijn evenwel vastbesloten om de oorzaak aan te pakken en de wagen op de grid te krijgen.", aldus teamchef Luc Dodion.

DOMEC Racing - Radical RXC
DOMEC Racing - Radical RXC
Nadien meldde het team aan Autosport.be dat de alternator aan de basis lag van de problemen; een van de enige onderdelen die niet vervangen waren na de brand. Met het wisselen van dit component hoopt het team ook een opgelapte wagen op de grid te hebben. "Een beetje een geluk bij een ongeluk dat het probleem bij het begin van de trainingen voorviel, zodat we de tijd hadden om het op te lossen. We hebben dan ook twee dagen keihard gewerkt; veel teams zouden misschien hebben opgegeven, maar wij hebben doorgewerkt. Het is voor ons dan ook een beetje een erezaak; het is voor ons crew dat we de start nemen", aldus Dodion.

Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
Minder goed nieuws is er evenwel van het rijdersfront (bij Domec Racing). De piloot die aan boord zat van de wagen, de Duitser Heinrich Langfermann, zal niet deelnemen aan de wedstrijd. "Je mag de psychologische impact van zulk incident niet onderschatten", vertelt het team. "De verwondingen die Langfermann opliep, vallen al bij al mee, maar psychologisch heeft zoiets ook gevolgen. Hij is geschrokken van het plotse vuur en nadien geraakte hij niet meteen uit de wagen. Vervolgens hebben de baanposten om het vuur te doven een blandblusser gebruikt in de cockpit, waardoor Langfermann weinig zuurstof kreeg. Dat spookt blijkbaar nog door zijn hoofd, niet onbegrijpelijk."

Foto's: Niels Vaeck & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons