van der Horst

24H Zolder: Dries Vanthoor op MExT Racing Team Porsche 991 GT3 Cup

Mext Racing - Porsche 991
Mext Racing - Porsche 991
Gisteren werd hij nog gelauwerd als winnaar in de LMGTE Am klasse van de 24 Heures du Mans en over goed twee maanden zal Dries Vanthoor ook aan de start staan van de 24 Hours of Zolder. Onze jonge landgenoot opteert ervoor om in te stappen op de Porsche 991 GT3 Cup van het MExT Racing team en krijgt daar op die wagen het gezelschap van Lieven Goegebuer, Xavier Stevens, Koen Wauters en Kris Wauters. De ambities van het vijftal zijn duidelijk: hun prestatie van afgelopen jaar herhalen.
  • Skylimit Events
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Het MExT Racing Team eindigde vorig jaar nog als tweede algemeen in de 24 Hours of Zolder, na de merkgenoten van Belgium Racing die de loodzware Limburgse etmaalrace voor een vierde keer op rij wonnen. Ook dit jaar wil het West-Vlaamse team zich in de strijd voor de knikkers gooien en daarvoor vertrouwt het dus op youngster Dries Vanthoor, naast vaste waarden Lieven Goegebuer, Xavier Stevens, Koen Wauters en Kris Wauters. Het team wilde in eerste instantie in zee gaan met Porsche-fabrieksrijder Laurens Vanthoor, maar de oudere broer van Dries zal in actie komen op een andere Porsche tijdens de 24 Hours of Zolder. Hierover berichten we later meer.

Foto's: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 19 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons