van der Horst

24H Zolder: Een blik op de weersverwachting

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Eerder deze week bouwden de verschillende deelnemende teams aan de 24 Hours of Zolder hun pitboxen reeds op en dat onder een bij wijlen warme zon. De weersomstandigheden kunnen ook dit jaar een grote invloed hebben op het verloop van de loodzware Limburgse etmaalrace en dus blikken we kort vooruit op wat de weergoden op dit ogenblik in petto lijken te hebben voor het Zolderse asfaltlint.
  • LTF
De zonnige omstandigheden van dinsdag en woensdag lijken zich ook op donderdag verder te zetten, al voorspelt het KMI tegen het einde van de avond wat lichte bewolking. Neerslag zou evenwel uit den boze zijn en het kwik zou richting de 25 graden moeten stijgen.

Op vrijdag, traditioneel een rustdag tijdens de 24 Hours of Zolder, maar dit jaar in het teken van de parade naar Heusden-Zolder, liggen de weerkaarten iets anders. De dag begint nog goed, maar richting het einde van de dag treedt de bewolking in en vergroot ook de kans op regen. De maxima schommelen dan ook tussen 15 en 25 graden.

Op zaterdag en zondag lijken we de slechtste weersomstandigheden van de hele week te krijgen voorgeschoteld. Wisselvallig weer, met mogelijk zelfs onweer, veel wind uit het Zuid-Westen en temperaturen die flirten met de 20 graden.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 18 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons