van der Horst

24H Zolder: Parade naar Heusden-Zolder op vrijdag!

parade 2015 NWES Zolder NASCAR Finals
parade 2015 NWES Zolder NASCAR Finals
De 24 Hours of Zolder is een wedstrijd die reeds jarenlang zeer toegankelijk is voor zowel teams, rijders als toeschouwers. Waar de zusterwedstrijd in Spa-Francorchamps duidelijk op duurder GT3-materiaal mikt waarbij fabrieksondersteuning en internationale vedetten geen onbekende termen zijn, blijft de race te Circuit Zolder kleinschaliger. Traditioneel heeft de 24 Hours of Spa zijn parade van het circuit naar het centrum van Spa, een steevast druk bijgewoonde optocht en een kans voor menig toeschouwer om een praatje te slaan met de deelnemende piloten. Na vele eerdere pogingen is er nu ook voor Circuit Zolder zulke parade op touw gezet!
TFT Racing - Chevrolet SS
TFT Racing - Chevrolet SS
Reeds jaren is er sprake van een parade in het kader van de 24 Hours of Zolder, maar de karavaan trok tot nu toe nog nooit vanaf het circuit richting Hasselt. Afgelopen jaar werd er in het kader van de NASCAR Whelen Euro Series wel een optocht georganiseerd, maar een gelijkaardig initiatief voor de 24 Hours of Zolder geraakte niet van de grond. Ook dit jaar is dergelijke parade, vanwege Pukkelpop, niet mogelijk, maar toch lukte Circuit Zolder erin om een optocht met de deelnemers op poten te zetten richting het gemeenteheus in Heusden-Zolder.

PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
Op vrijdag zal vanaf 15.30 een optocht worden georganiseerd met de deelnemers richting, toepasselijk, het Heldenplein in Heusden-Zolder waar de bolides rond de klok van 16H worden verwacht. Op het plein zullen de wagens vervolgens halt houden voor een tweetal uren waarna deze wederom onder politiebegeleiding terugkeren naar Circuit Zolder, waar hen de volgende morgen om 10:05 de warm-up wacht. De exacte routes vindt u lager op deze pagina terug.

Lees ook: 24H Zolder: Het uurschema (+ timing PDF)

Route van Circuit Zolder naar Heusden-Zolder

Route van Heldenplein Heusden-Zolder terug naar Circuit ZolderFoto's: Vincent Wouters & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 16 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons