van der Horst

24H Zolder: Gilles Magnus opent interviewestafette

Gilles Magnus
Gilles Magnus
In de aanloop naar de 24 Uur van Zolder, die dit seizoen afgewerkt wordt op 11 en 12 augustus, plaatst Autosport.be zoveel mogelijk verschillende rijders in de schijnwerpers. Gilles Magnus, die bij zijn debuut vorig jaar meteen zegevierde en dit jaar opnieuw aan de start staat met de Norma M20 FC van Scuderia Monza, krijgt de eer om onze interviewestafette af te trappen. Vervolgens mag hij zelf, net als alle anderen in het rijtje, een rijder aanduiden die aan onze vragenlijst wordt onderworpen.

Autosport.be: Hoe verliep je seizoen tot nu toe?

Gilles Magnus: "Na enkele intense seizoenen in diverse eenzitterkampioenschappen heb ik mijn carrière om budgettaire redenen een andere wending moeten geven. Ik grijp elke kans die me wordt aangeboden. Dit jaar heb ik op die manier al enkele wedstrijden kunnen afwerken in de VW Fun Cup, de Blancpain Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship. In die drie competities heb ik ook telkens een overwinning binnengehaald: ik mag dus tevreden zijn over mijn seizoen. Bovendien geeft deze tussenperiode me de nodige tijd om te focussen op een toekomst naast de autosport. Ik heb net mijn middelbaar diploma op zak en zou graag in de voetsporen treden van mijn vader en ondernemer worden."

Wat zijn je verwachtingen voor de race?

Magnus: "Na de overwinning van vorig jaar zijn mijn ambities uiteraard duidelijk! De strategie zal opnieuw op punt moeten staan, maar daarvoor heb ik het volledige vertrouwen in DVB Racing, en we zullen ons opnieuw haarfijn aan het opgelegde tempo moeten houden. Persoonlijk voel ik me beter voorbereid, omdat ik in tegenstelling tot twaalf maanden geleden weet waaraan ik me moet verwachten."

Wat ga je dit jaar anders aanpakken?

Magnus: "Hoewel ik niet echt zelfverzekerd aan de start kwam in 2017, was ik toch uiterst tevreden over mijn prestatie. Als er dan toch iets is wat ik beter kan doen, is het meer slapen. Ik liet me nog te veel meeslepen door de adrenaline en wou liever de race volgen dan onder de wol te kruipen. Daardoor was ik in de slotfase minder helder en kwiek dan ik had gewild."

Wat is je eerste herinnering aan de 24 Uur van Zolder?

Magnus: "Ik kan me een beeld voor de geest halen van een donkergekleurde Corvette... (denkt na) Dat moet die van SRT geweest zijn, al was ik toen nog erg jong. Ik weet wel nog dat ik de 24 Uur van Zolder voor het eerst bezocht in 2008, samen met mijn vader."

Heb je een opmerkelijke anekdote over de 24 Uur die je aan ons kwijt wil?

Magnus: "Een anekdote kan ik niet zo snel bovenhalen, waarschijnlijk aangezien ik vorig jaar pas voor het eerst aan de start stond. Maar ik kan wel zeggen dat het een aanrader is om kennis te maken met de broers Thiers, twee van mijn teamgenoten, die ook wel de Beach Boys genoemd worden. Dat op zich zegt al genoeg! (lacht)"

Aan welke rijder geef jij de fakkel door?

Magnus: "Omdat hij een razendsnelle rijder is die ook tot de favorieten mag gerekend worden, maar vooral omdat hij uiterst sympathiek is: Tim Joosen!"

LEES OOK: 24H Zolder: Tim Joosen gemotiveerder dan ooit om te winnen in Zolder

Foto: Vincent Wouters  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons