van der Horst

24H Zolder: Heel wat bekende namen aan de start

Rush Competition - Porsxche 992 GT3 Cup
Rush Competition - Porsxche 992 GT3 Cup
Elke dag stijgt het aantal bekende namen dat aan de start komt van de 24 Hours Zolder; Verleden week raakte onder meer bekend dat de Monegask Stéphane Ortelli plaats neemt in een Porsche 911 GT3 Cup type 992 van Q1 TrackRacing. Bij Red Ant Racing stappen onder meer Sam Dejonghe en Tom Boonen in en bij Rush Competition by Speedlover rekent men op Fred Bouvy om Toon Hungenaert, Dries Gelade en Frank Geelissen bij te staan.
VR Racing - Porsche Cayman
VR Racing - Porsche Cayman
De 24 Hours Zolder is geen onbekende voor Fred Bouvy die al aan talrijke edities deelnam. Dit jaar stelt hij zijn ervaring ten dienste van Rush Competition by Speedlover. Bij Red Ant Racing rekent men op rijders die uitkomen in de Porsche Carrera Cup Benelux, Sam Dejonghe en Tom Boonen, om ieder plaats te nemen in één van de twee Porsches 911 GT3 Cup type 992. Bovendien ontfermt RedAnt Racing zich over de Cayman die uitkomt onder de vlag van VR Racing en waar we ex-winnaar Erik Bruynoghe terugvinden samen met Erik Qvick, Dirk Van Rompuyen Tom Van Rompuy.

Stéphane Ortelli & Markus Palttala
Stéphane Ortelli & Markus Palttala
Maar de grootste verrassing tot nu toe is de deelname van Stéphane Ortelli op een Porsche van Q1 TrackRacing. De Monegask won eerder al zowel de 24 Uur van Le Mans als de 24 Hours of Spa en pakte samen met Laurens Vanthoor een titel in de FIA GT. Niettegenstaande zijn 52 jaar heeft Ortelli nog niets van zijn rijderstalent en vechtlust verloren, dat bewees hij verleden week nog in Spa waar hij de eerste race van de SRO GT 30th Anniversary by Peter Auto won op spectaculaire wijze. In Zolder deelt hij de wagen met Ghislain Cordeel, Laurent Vandervelde, Benjamin Paque en Sven Van Laere. Het is nu afwachten of er komende week nog verrassende namen uit de bus komen.

Foto's: Ronald Janssens, Georges De Coster & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 7 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons