van der Horst

24H Zolder: Jimmy De Breucker wil na pech de zege

Jimmy De Breucker en Mario Timmers
Jimmy De Breucker en Mario Timmers
Jimmy De Breucker is iemand die nog niet zo heel lang actief is in de autosport, maar zich wel reeds meermaals liet opvallen, in positieve zin. Dit jaar komt de Vlaams-Brabander uit op een Mercedes-AMG GT4 van het QSR Racing Team, een wagen die bij elke wedstrijd van het Belcar Endurance Championship reeds vooraan in de klasse Belcar 3 was te vinden. In de aanloop naar de 24 Hours of Zolder geeft hij een antwoord op de vijf vragen uit onze interviewestafette.

Autosport.be: Hoe verliep je seizoen tot nu toe?

QSR Racingschool - AMG Mercedes GT4
QSR Racingschool - AMG Mercedes GT4
Jimmy De Breucker: "Ons seizoen is redelijk goed verlopen tot dusver, waarbij we de seizoensopener hier in Circuit Zolder op onze naam konden schrijven. In Spa-Francorchamps reden we aan de leiding tot onze stuurstang het begaf en we acht minuten verloren bij reparaties, die maak je vanzelfsprekend niet meer goed. Bij de laatste race in Zolder kwamen we als eerste over de meet, maar we hadden acht seconden te weinig in de pitstraat doorgebracht, waardoor die tijd plus 20 tellen straf bij ons resultaat werd geteld en we terugvielen van P1 naar P3. Tweemaal pech op rij dus, hopelijk blijven we nu uit de problemen en kunnen we die situatie terug recht trekken. "

Wat zijn je verwachtingen voor de race?

QSR Racing School - Mercedes-AMG GT4
QSR Racing School - Mercedes-AMG GT4
Jimmy De Breucker: "Alles is mogelijk eigenlijk. Primordiaal is om uit de brokken te blijven en als dat gebeurt, dan denk ik dat we veel kans maken op de zege. In een klasse met meer dan tien wagens kan je echter niet op je lauweren rusten, een incident is snel gebeurd. Als je in de grindbak beland, zie je de minuten snel wegtikken en dat moeten we dus vermijden. Ik heb nog niet in de regen gereden met deze wagen, dus dat is waar mij wat koffiedikkijken, maar we hebben ons sowieso voorgenomen om de wedstrijd rustig aan te pakken. We beschikken over een goede wagen en dat moeten we uitbuiten."

Wat ga je dit jaar anders aanpakken?

Jimmy De Breucker: "Op zich zijn er niet veel zaken die ik anders zou doen, ik ken Zolder ondertussen goed. We gaan relatief rustig starten en zo de wagen wat sparen. Als je vanaf de start vol in de aanval gaat, dan houdt een wagen het niet uit in een zware race als deze. Alles hangt ook af van wat onze concurrenten doen, als zij bikkelhard knokken, moeten wij misschien verstandig reageren en ze laten rijden. Vanaf de ochtend kunnen we dan het tempo iets verhogen mocht dat nodig zijn, op dat ogenblik is het meestal ook al iets rustiger op de piste."

Wat is je eerste herinnering aan de 24 Uur van Zolder?

Jimmy De Breucker
Jimmy De Breucker
Jimmy De Breucker: "Ik ging vroeger regelmatig kijken als toeschouwer en heb toen vaak gedacht 'kon ik zelf maar meerijden'. Tot ze mij plots vroegen... en toen was de vraag 'ben ik hier wel klaar voor'? Ik heb dan enkele voorbereidingsraces afgewerkt en zo naar de start van de 24 Hours of Zolder toegeleefd. Ik herinner me nog dat het een race in de gietende regen was, maar eigenlijk is dat zeer goed verlopen en nadien was mijn carrière op circuit eigenlijk gelanceerd..."

Heb je een opmerkelijke anekdote over de 24 Uur die je aan ons kwijt wil?

QSR Racing - BMW Clubsport
QSR Racing - BMW Clubsport
Jimmy De Breucker: "Er gebeuren zoveel dingen, dat het moeilijk is één specifieke situatie aan te duiden. Wat me nog het meest bijblijft, is dat je nooit kan opgeven in deze race als je nog enigszins kan strijden. Ik herinner me nog een editie, ik geloof twee jaar geleden, waar ik tegen de bumper reed van een gestrande Porsche. De uitlaat bij de Porsche steekt iets naar achter uit, waardoor deze onze radiator doorboorde. Het leek uitzichtloos, maar we zijn na reparaties toch weer aan de bak gegaan en zijn uiteindelijk tweede geworden!"

Aan welke rijder geef jij de fakkel door?

Jimmy De Breucker: "Bert Redant, ik beschouw hem toch als een semi-prof met bakken ervaring. Hij moet sowieso enkele leuke verhalen te vertellen hebben en bovendien staan nu ook zijn zonen aan de start van de 24 Hours of Zolder."

LEES OOK: 24H Zolder: Bert Redant: "Ik ambieer de zege, anders kan je evengoed gaan vogelpikken"

Foto: Marnik Mouchaers - Martijn Wouters  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons