van der Horst

24H Zolder: Ligier JS53 EVO 2 aan de start (Update)

T2 Racing Switzerland - Ligier JS53evo2
T2 Racing Switzerland - Ligier JS53evo2
De prototype-klasse in de 24 Hours of Zolder zal wat extra bloed krijgen ten opzichte van de andere wedstrijden van het Belcar Endurance Championship. Blijft de Wolf GB08 van PK Carsport aan de kant, dan zien we het optreden van een Ligier JS53. De bolide wordt ingezet door T2 Racing Switzerland dat ook afgelopen jaar reeds aan de start stond van de Zolderse klassieker en afsloot als best geklasseerde bij de prototypes. In 2016 kreeg de bolide de sporen door Dario Pergolini, Marcel Meier, Nico Stuerzinger, Mike Fenzl en Pieder Decurtins en eindigde men op het algemene podium. De drie laatst genoemde heren starten ook dit jaar weer, samen met twee nieuwe gezichten.
JJ Motorsport & T2 Racing Switzerland - BMW Clubsport & Ligier JS53evo2
JJ Motorsport & T2 Racing Switzerland - BMW Clubsport & Ligier JS53evo2
"Ten opzichte van vorig jaar hebben we de wagen wat aangepast, voornamelijk met het oog op snelheid en betrouwbaarheid", licht team manager Noah Wasescha toe aan Autosport.be "Alle dingen die ons vorig jaar parten speelden zijn nu hopelijk van de baan. Aangezien 2016 ons eerste jaar was, hadden we nog veel te leren. Dit jaar beschikken we over meer ervaring en komen we beter voorbereid voor de dag. We gaan proberen om het aantal pitstops te optimaliseren in vergelijking met de vorige editie."

T2 Racing Switzerland - Ligier JS53evo2
T2 Racing Switzerland - Ligier JS53evo2
"Om eerlijk te zijn zal veel ook afhangen van geluk; zeker met een prototype. Gewoon een licht contact met een grotere wagen en de race kan voorbij zijn.  Ons doel is zonder meer de zege, want we weten sinds vorig jaar dat dit mogelijk is. Evenwel belangrijker dan zegevieren, is om zeer veel plezier te hebben bij de wedstrijd", klinkt het vastbesloten bij het sympathieke Zwitserse team.

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 24 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons