van der Horst

24H Zolder: Motorsport Services & Engineering ook aan de start

MSE - BMW 228i
MSE - BMW 228i
Niet alleen in de Belcar Skylimit Sprint Cup is het Genkse MSE dit weekend actief, het zet in deze waarschijnlijk tropische editie van de 24 Hours of Zolder zijn BMW 228i in met de ervaren piloten Jef Van Samang, Tom Vanderheyden, Xander Przybylak, Steven Teirlinck en Bart Van Samang. De piloten kunnen op hun beurt rekenen op een team dat veel ervaring heeft met endurancewedstrijden en telkens haar visitekaartje afgeeft als het gaat om snelle, efficiënte pitstops en een degelijke strategie.
  • Dreamdrive
Jef Van Samang staat intussen aan de start van zijn twintigste 24 Hours of Zolder en is met z’n 66 lentes een van de oudste deelnemers in het startveld. Hij wordt onder meer bijgestaan door Tom Vanderheyden, die intussen zijn pluimen verdiend heeft in de rally en op circuit (Belcar Skylimit Sprint Cup & Ford Fiësta Cup). Tom staat aan de start van zijn tweede 24 Hours of Zolder. Steven Teirlinck heeft reeds ervaring opgedaan in diverse kampioenschappen (oa. BGDC & Supercar Challenge) en start aan zijn eerste 24-uurs race. De snelle Xander Przybylak is reeds een gevestigde waarde bij MSE en rijdt dit seizoen in de Belcar Skylimit Sprint Cup, ook hij start in zijn eerste 24-uurs race. Xander is een Europees kampioen karting en heeft in 2022 de overstap gemaakt naar de autosport. Bart Van Samang tenslotte, staat aan de start van zijn dertiende 24 Hours of Zolder.
 
MSE - BMW 228i
MSE - BMW 228i
“We starten een 24-uurs race in eerste instantie met de ambitie om te finishen”, laat Bart Van Samang weten. “Initieel was het onze bedoeling om onze snelle BMW Coupé in te zetten, maar door een extreem late beslissing van de organisatie om ons te verplichten op Hankook banden te rijden in plaats van de gekende Michelins waren wij onmogelijk in staat op die korte termijn deze omschakeling te maken. Hierdoor werden we genoodzaakt om onze BMW 228i van stal te halen, dewelke in de TA klasse op pure snelheid niet opgewassen is tegen de horde BMW’s M2. Echter geven we ons niet zomaar gewonnen; een 24-uurs race is slopend voor mens en machine en uit ervaring weten we dat er veel kan gebeuren, zeker gezien met de te verwachten hoge temperaturen.”
 
Afspraak op zaterdag 13 augustus om 16u voor de start van de 24 Uren van Zolder!

Motorsport Services & Engineering
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 10 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons