van der Horst

24H Zolder: Nieuwssprokkels op woensdag

Circuit Zolder
Circuit Zolder
Vandaag, woensdag, stond er op Circuit Zolder de technische controle gepland van de bolides die deelnemen aan de etmaalrace dit weekend. Daarnaast tekenden ook de piloten present voor de licentiecontrole. Onder een aangename zon sprokkelde Autosport.be naar enkele reacties bij de deelnemende teams, die ondertussen druk in de weer waren met het opbouwen van hun pitboxen.
Heli Racing trommelt voor de 24 Hours of Zolder een nieuwe BMW 1 serie Diesel op. De wagen komt uit het BTCC, is vergelijkbaar met het exemplaar ingezet door Beliën Motorsport, maar beschikt over enkele updates minder (bijvoorbeeld deuren uit koolstofvezel en een diffuser). Men kan in theorie 4,5 uur rijden op één enkele tank Diesel, maar verwacht stints van om en bij de 1 à 2 uur te gaan rijden. De bolide staat overigens broederlijk naast het exemplaar van Beliën, in box 39.

Het had overigens niet veel gescheeld of Heli Racing had moeten teruggrijpen naar de "oude" BMW 1-serie. BIj een test enkele weken geleden knalde de motor uit elkaar waarna het team een nieuw exemplaar diende te laten overkomen uit München. Deze werd op woensdag slechts luttele uren voor de technische keuring in de wagen getest. Just in time delivery heet dat dan?

De 24 Hours of Zolder zullen ook na dit weekend aandacht krijgen op de televisie. VTM werkt namelijk aan een tweede seizoen van de serie Spitsbroers en filmt daarvoor tijdens de 24 Hours of Zolder-meeting. Zowel de PK Carsport Wolf GB08 als de MExT Racing Porsche 991 zullen betrokken worden in de opnames; kijk dus niet raar op als de bolides van wat extra camera's worden voorzien... Het nieuwe seizoen van Spitsbroers zou begin volgend jaar op de buis moeten komen.

Er lijkt een nieuwe wind te waaien over Circuit Zolder, zo kregen de betonnen muren aan de start-finish lijn een opvallende nieuwe kleur en werden ook enkele bruggen voorzien van nieuwe partners. Ook zorgde Circuit Zolder voor een nieuwe geluidsinstallatie en werden de palen van de hoofdtribune groen geschilderd, het eerste deel van latere, grotere, renovatiewerken zo werd Autosport.be verteld.

Belgium Racing vertrouwt op een sterke rijdersbezetting, zeker op de Porsche 991 met startnummer 99. Dylan Derdaele, Marc Goossens, Kenneth Heyer en Peter Hoevenaars kennen we nog van vorig jaar en Belgium Racing-regular Yannick Hoogaars is de vijfde man op die bolide. Vijf rijders zullen evenwel geen overbodige luxe zijn, want Marc Goossens kan niet tijdens de ganse meeting aanwezig zijn. Goossens moet zondag het vliegtuig op richting de Verenigde Staten.

De resultaten van de vorige Belcar-wedstrijd stonden lange tijd ter discussie, ten gevolge van enkele sancties toegekend na het afvlaggen van de wedstrijd. Circuit Zolder publiceerde vandaag evenwel de voorlopige tussenstand in het Belcar Endurance Championship. De Cock/Dejonghe/Joosen leiden niet onverwacht algemeen en vanzelfsprekend ook in Belcar 2, voor Belcar 1-leiders Wauters/Stevens/Wauters (-6 punten) en Thiers/Thiers en Longin/Piessens/Van Laere (beide -24 punten). Belcar 3 is een kolfje naar de hand van Guillaume Dumarey, Van Bellingen/Wijtzes voeren ondanks hun schare pech Belcar 4 aan, terwijl Claes/Philips voorlopig de plak zwaaien in de competitieve Belcar 5-klasse.

Vrijdag is er zoals geweten een parade voorzien richting het centrum van Heusden-Zolder. Enkele teams gaven evenwel te kennen niet deel te zullen nemen aan deze optocht en dat om een brede waaier aan redenen, gaande van de wagen die met moeite obstakels als een vluchtheuvel kan nemen, over het feit dat het trage tempo van een parade een te grote belasting voor de bolides zou kunnen betekenen tot zij die aangeven liever aan de wagen te sleutelen.

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 17 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons