van der Horst

24H Zolder: Pieder Decurtins: "Dit is de mooiste race ter wereld voor mij"

T2 Racing - Ligier JS53 Evo2
T2 Racing - Ligier JS53 Evo2
De Eleven Sports 24 Hours of Zolder is een van de meer bescheiden etmaalraces op deze aardbol, met vooral een lokale verankering. Dat neemt echter niet weg dat er elk jaar wel een handvol buitenlandse teams aan de start staan. Zo ook het Zwitserse T2 Racing, dat al voor de tweede maal naar Zolder afzakt met de Ligier JS53 EVO 2. Teameigenaar Pieder Decurtins maakte in 2015 voor het eerst kennis met het evenement aan boord van een Radical RXC ingezet door GHK Racing. De Zwitserse Radical-importeur is sindsdien helemaal weg van de Limburgse etmaalrace.
"Dit is de mooiste race ter wereld voor mij," vertelde Decurtins aan Autosport.be. "Ik heb al op veel plaatsen gereden, zoals 24 uren van Dubai, en dit is toch wel uniek. Nergens is er sfeer zoals hier. Je vindt hier de beste fans, de leukste mensen, de wedstrijd opzichzelf is ook apart, en het circuit is nog van de oude stempel. Als het van mij afhangt blijf ik hier nog tien jaar terugkomen."

T2 Racing wist vorig jaar nog te imponeren door op het algemene podium te eindigen in Zolder. Dat resultaat evenaren zou al heel wat zijn. Voor de superpole later vanavond temperde Decurtins echter de verwachtingen in een gesprek met Autosport.be eerder vandaag.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op donderdag 17 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons