van der Horst

24H Zolder: PK Carsport Audi opnieuw in Pre Qualifying

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De PK Carsport Audi R8 LMS GT2 heeft de Pre Qualifying sessie als snelste afgesloten, met een chrono van 1:28.795. Daarmee was de bolide van Bert Longin, Stienes Longin, Dries Vanthoor, Peter Guelinckx en Nicolas Saelens bijna anderhalve tel sneller dan de TotaalPlan Racing Lamborghini. RedAnt Racing, dat FP2 met de #12 nog afsloot bovenaan de tabellen, eindigde als eerste Porsche, op de derde plaats op meer dan 2,5 seconden.
G&A Motors x JDK - BMW M2 CS Racing
G&A Motors x JDK - BMW M2 CS Racing
In GTB kregen we een derde verschillende wagen bovenaan in evenveel trainingen. Ditmaal was de Tip Top Rent Porsche Cayman snelste, met de beste dagtijd (1:39.265) in de klasse tot dusver. Snelste toerisme was de G&A Motors x JDK BMW M2 CS Racing die Guino Kenis deelt met dochter Julie en vader en dochter Michael en Juna-Jane De Keersmaecker en Jeff Van de Ven (1:41.302), terwijl de VDW Motorsport BMW E46 van Ron Van de Water, Nico Vangeel, Edwin Beyers en Harry Van de Water bovenaan de tabellen eindigde in de TB-klasse (1:48.798).

De sessie werd eenmaal onderbroken met de rode vlag, na een incident met de Hamofa Motorsport BMW. Uiteindelijk kwamen er slechts 35 wagens in actie, gezien de Porsche #99 van Belgium Racing tot de pitbox veroordeeld was met elektrische problemen.

Om 19u30 start de superpole, waarin de startgrid voor zaterdag wordt bepaald.

--- Uitslag Prequalifying 24 Hours of Zolder 2022(pdf) ---

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 11 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons