van der Horst

Cédric Wauters: "Onverwacht, maar zo mooi"

Mario Martlé - Cédric Wauters
Mario Martlé - Cédric Wauters
Heel wat verraste reacties op Circuit Zolder, niet in het minst bij de rijder zelf, toen Cédric Wauters de TotaalPlan Racing Lamborghini Super Trofeo naar de pole stuurde voor de 24 Hours of Zolder 2022. In een reactie aan Autosport.be vertelde hij over de strijd van David tegen Goliath.
Cédric Wauters
Cédric Wauters
"Dit had ik totaal niet verwacht", glundert Cédric Wauters na afloop van de Superpole in een gesprek met Autosport.be. "Ik had tijdens de vrije trainingen niet veel gereden en voelde tijdens de Pre Qualifying dat de set-up niet helemaal goed zat. Vermoedelijk hadden de hoge temperaturen daar wel een aandeel in. We zijn teruggekeerd naar een set-up die we tijdens een test hadden gevonden en dat pakte goed uit. Om optimaal voorbereid te zijn, ben ik bovendien te rade gegaan bij racedirecteur Pierre Delettre om exact te weten welke regels van kracht waren voor de tracklimits."

Cédric Wauters - Totaalplan Racing
Cédric Wauters - Totaalplan Racing
De Oost-Vlaming maakte in de eerste twee sectoren het verschil, maar nadien liep het nog bijna fout. "Ik voelde dat de wagen in de twee eerste sectoren goed lag en de delta's in de auto's bevestigden dat gevoel. Ik beging echter een klein remfoutje in de Rea-bocht en dat maakte dat er plots wel druk was richting de laatste chicane. Ik ben echter zo blij dat het gelukt is, niet in het minst voor het team. We doen dit allemaal zonder steun van Lamborghini, terwijl PK Carsport wel de ervaring heeft van Dries Vanthoor en de ruggesteun van Audi Sport. Het lijkt een beetje een ongelijke strijd en ik had op voorhand echt niet verwacht dat we hierin zouden slagen. We kunnen nu absoluut zonder druk toeleven naar de start van de 24 Hours of Zolder 2022!"

Mitchuel Lagae - Mario Martlé
Mitchuel Lagae - Mario Martlé
Ook teameigenaar Mario Martlé was vanzelfsprekend lovend over de prestaties van Cédric Wauters. "Dit is echt een gigantische pluim op de hoed van Cédric", vertelt hij in de pitlane van Zolder aan Autosport.be. "Ik heb altijd al enorm veel bewondering gehad voor zijn talent en ook de manier hoe hij het team naar een hoger niveau tilt, is absoluut bewonderingswaardig. We bestaan als team nog niet zo heel lang en op drie a vier jaar tijd presteren we dit. Als klein team zijn we plots de referentie, zonder steun uit Italië. Dat bevestigt ook de groei die het team heeft doorgemaakt. Dries Vanthoor en Audi kloppen, dat is geen toeval."

Foto's: Racingpixels & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 11 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons