van der Horst

24H Zolder: Wilsens/Jacobs/Dewulf/Wouters met Ligier

Xwift Racing - Ligier JS2 R
Xwift Racing - Ligier JS2 R
Nadat in het verleden de plannen van XWift Racing om de 24 Hours of Zolder te betwisten met 10 BMW's in het water vielen, koestert het Oost-Vlaamse dit jaar opnieuw de ambitie om met heel wat bolides aan de start te verschijnen van de Limburgse uithoudingsklassieker. Zo schuift het team onder andere twee Ligier JS2 R naar voor, waarbij de bezetting van de eerste bolide zopas werd bekendgemaakt.
Xwift Racing Events - Ligier JS 2R
Xwift Racing Events - Ligier JS 2R
Dat XWift naast enkele BMW ook twee Ligier ingeschreven heeft voor de 24 Hours of Zolder 2022, mag geen verrassing heten. Het bedrijf achter het team is sinds enkele maanden namelijk ook verdeler van de wagen in de Benelux en een aanwezigheid in de belangrijkste uithoudingsrace in Vlaanderen mag bijgevolg zowat een must heten. Tot dusver stond de Ligier echter nog niet aan de start van het Belcar Endurance Championship, maar dat moet dus veranderen bij de hoogmis van het seizoen, waarbij de Ligier JS2 R uitkomt in de GTB-klasse tegen o.a. de Porsche Cayman. Frank Wilsens, Tim Jacobs, Steven Dewulf en Matthijs Wouters delen de rijtaken aan boord van de eerste auto, waarbij de bezetting voor de zusterwagen weldra wordt bekendgemaakt.

Foto's: Thomas Smets & Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 23 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons