van der Horst

Xwift Racing Events wil met 10 BMW's naar 24H Zolder

JJ Motorsport - BMW E90 325i
JJ Motorsport - BMW E90 325i
Xwift Racing Events, de organisatie rond Xwift CEO Pieter Denys, heeft ambitieuze plannen voor de 24 Hours of Zolder 2020. Het team wil namelijk 40 personen met geen tot weinig ervaring in de autosport klaarstomen voor een deelname aan de 24 Hours of Zolder. Daarvoor wil men teren op de ervaring van 24H Zolder-klassewinnaar Pieter Denys en mikt men op een combinatie van zakelijke return en een flink gehalte fun. Autosport.be sprak met Bart Noppe, de commerciële man achter het opvallende concept.
JJ Motorsport - BMW 325i
JJ Motorsport - BMW 325i
"De bal is eigenlijk aan het rollen gegaan door de persoonlijke ervaringen van Pieter Denys in de autosport", vertelt Noppe. "Pieter zette een 20-tal maanden geleden zijn eerste stappen in de autosport en kwam daarbij tot de vaststelling dat het toch wel zoeken was naar hoe bepaalde zaken best aangepakt worden. Hij amuseerde zich zeker in de autosport en dat gevoel wil hij anderen ook laten beleven, op een zorgeloze manier. Daarnaast is er ook een zakelijk aspect, want we willen via netwerkevents een terugverdienmodel op poten zetten. Daarbij proberen we ook via de sociale media de deelnemers op het voorplan te plaatsen en verwachten we tenslotte ook extra aandacht via een samenwerking met verschillende Bekende Vlamingen, waarbij we ervoor zorgen dat er bij elke wagen één BV zal plaatsnemen achter het stuur."

JJ Motorsport/Xwift Racing - BMW 325i
JJ Motorsport/Xwift Racing - BMW 325i
"Autosport kost namelijk geld, daar moeten we niet flauw over doen. We denken echter dat we met de keuze voor onze aanpak, die bestaat uit een simulatorluik, een aantal track days en vervolgens de 24 Hours of Zolder aan het stuur van een BMW 325, een zeer laagdrempelige oplossing hebben. Bovendien beschikken we over ons eigen team van technische experts en coaches die de 40 deelnemers begeleidt, zowel bij het simulatorwerk als op de piste. De kickoff is eind januari 2020 met een groot netwerkevent. Mensen die interesse hebben om deel te nemen, kunnen terecht op onze website xwiftracingevents.be. Vanzelfsprekend kunnen ze met vragen ook steeds bij mij terecht, via +32 472 07 14 86."

24H Zolder 2019 - Podium
24H Zolder 2019 - Podium
Samen met Gregory Eyckmans, Bentley-boy Markus Palttala en Jamie-Jason Vandenbalck won Pieter Denys enkele weken geleden nog de competitieve Belcar 6-klasse in de 24 Hours of Zolder, met een wagen die reeds van bij het begin van de race met een koppelingsprobleem te kampen had. Uiteindelijk zou de wagen ook de algemene top 15 ronden. Dit seizoen zien we JJ Motorsport/Xwift Racing ook aantreden in het Duitse VLN kampioenschap.

Foto's: Marnik Mouchaers, Arne Simons & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 27 september 2019.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons