van der Horst

24H Zolder: Xavier Maassen: "Onverwacht, maar super blij"

Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Xavier Maassen verbaasde zowat de hele Zolderse paddock door de Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup naar de pole voor de 24 Hours of Zolder te sturen. De Belgische Nederlander gaf toe wat verrast te zijn met zijn pole. "Ik heb sinds oktober vorig jaar niet meer in een Porsche Cup gereden, dus deze pole komt echt wel als een verrassing!"
  • De Swert Opticiens
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
"De rijlijn was droog, maar de kerbstones lagen hier en daar nog vochtig", vertelt Xavier Maassen aan Autosport.be. "Nicolas (Vandierendonck n.v.d.r.) had me meegegeven dat de buitenkant van de Eerste Linkse te mijden was, dus ik heb de wagen echt aan de binnenkant gehouden. Dylan Pereira deed dat niet en verloor daar volgens mij veel tijd. De pole betekent uiteraard niet bijzonder veel in een etmaalrace, maar het is vanzelfsprekend mentaal wel leuk. De bedoeling was om bij de eerste vier te kwalificeren en ik ging er eigenlijk wel van uit dat ervaren mannen als Glenn of Dylan Pereira voor mij zouden eindigen, omdat zij uiteraard veel meer ervaring hebben in dit soort wagens. Heel blij, vooral voor het team. Dit was ook echt een team effort!"

"Na de tweede plaats vorig jaar en de zege bij de vorige Belcar-race, is dit opnieuw een opsteker", vertelt Edgard Terium. "Uitstekend werk van Xavier dus en vooral het verschil van vier tiende met de volgende Porsche is opvallend. Vooraf hadden we niet durven dromen van de pole eigenlijk, we wilden gewoon vooraan kwalificeren om uit het strijdgewoel te blijven bij de start van de 24 uur. De pole is vanzelfsprekend maar het begin, maar het is leuk voor het hele team."

Foto's: Niels Vaeck & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 24 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons