van der Horst

25H Fun Cup: Voorbeschouwing van Coox Racing

Aanstaand weekend staat er in de Belgische Ardennen de Hankook 25 hours VW Funcup in Spa Francorchamps op het menu. Opnieuw aan de start het Coox Racing team met deze keer achter het stuur; Colin Coox, Feye Hijts, Davy Vandekerckhove en Boris Depaepe. Het Coox Racing Team zal dit weekend onder de vleugels opereren van Stefan Dupont, een gevestigde naam in de VW Funcup. De jarenlange ervaring en de knowhow van Dupont zal alvast goed van pas komen!
Zaterdag om 16uur zal het 124 deelnemers tellende veld worden losgelaten op de wereldberoemde Ardennen achtbaan. Na het nodige testwerk met de nieuwe bolide van het Coox Racing Team worden de verwachtingen nu een beetje verhoogd. De equipe van het nummer 472 is een goede mix van ervaring en jeugd. Gemikt wordt op een plek in de top 10, maar daarvoor zal alles mee moeten zitten in deze ware slijtageslag.

Dat niks aan het toeval wordt overgelaten blijkt uit het feit dat het team komende donderdag nog een kleine test met de VW Beetle zal rijden. Wij spraken nog kort met, vader van Colin Coox, Jochen Coox over de benadering en verwachtingen van aanstaand weekend.

“Met Davy Vandekerckhove en Boris Depaepe hebben we een stevige brok ervaring in ons team. Daarnaast de jeugd met Colin Coox en Feye Hijts. Ik denk dat deze mannen in het verleden al hebben laten zien over de juiste snelheid en mindset te beschikken. Als we de race mooi kunnen indelen, uit de malaise kunnen blijven en het geluk een beetje aan onze zijde hebben dan durf ik wel te zeggen dat een top 10 tot de mogelijkheden kan behoren. De wedstrijd is echter lang, zeer lang, dus laten we eerst maar eens kijken dat we de eindstreep halen. Ik kijk er alvast met vertrouwen naar uit!”

Persbericht Coox Racing



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons