van der Horst

25H Fun Cup: Cédric Bollen rijdt naar zijn derde Pole Positie

Cédric Bollen
Cédric Bollen
De Super Pole-sessie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup is uitgedraaid op een beste rondetijd voor Cédric Bollen op vrijdagavond. De #277 Allure Team vertrekt voor de derde opeenvolgende keer helemaal vooraan een peloton van 126 wagens op zaterdag 16 uur, op het moment van de start van de langste race ter wereld. Kevin Caprasse (#280 Socardenne by Milo), auteur van een nieuw ronderecord tijdens de traditionele sessie, Kevin Balthazar (#149 Socardenne by Milo), Benoit Visnovsky (#260 Big Mac Racing) en Edouard Mondron (#2 DRM Autographe) vervolledigen de top 5. De beste tijd in de Biplace-categorie was voor de #356 Socardenne by Milo (Amand-Ooms-Balthazar-Caprasse-Nivarlet-Ménard-Donniacuo), een kleine revanche voor het kamp van Milo Racing.
  • Circuit Zolder
De Hankook 25 Hours VW Fun Cup kwam op kruissnelheid op vrijdag, met 60 minuten vrije trainingen en vervolgens drie uur kwalificaties voor de 126 ingeschreven wagens, een nieuw record in de periode waarin Kronos Events het roer van de discipline heeft overgenomen.
 
25 Hours Fun Cup 2019
25 Hours Fun Cup 2019
Voor alle kandidaten op de pole positie was de eerste missie om toe te treden tot de vijftien snelste wagens van de klassieke fase - aangevat op een vochtig circuit dat vervolgens een nieuwe regenbui moest ondergaan - om recht te hebben op een deelname aan de Super Pole om 21.15 uur. Het hoeft geen betoog dat heel wat favorieten die eerste kaap niet gerond hebben. Er waren ontgoochelingen... die zich zullen troosten met de boodschap dat de race pas echt op zaterdag, om 16 uur, begint!
 
25 Hours Fun Cup 2019
25 Hours Fun Cup 2019
Met wisselvallige omstandigheden en verschillende onderbrekingen van de sessie met rode vlaggen, door verschillende incidenten, werden snelle tijden vooral halfweg genoteerd. De te duchten Kevin Caprasse was op de afspraak en plaatste het ronderecord op een wonderbaarlijke 2’55’’401. Maar alles was te herdoen tijdens de Super Pole!
 
Elke minuut werden de kandidaten op weg gestuurd op jacht naar een snelle ronde, in omstandigheden die opnieuw optimaal waren.

Het was Cédric Bollen die geen genade kende voor de concurrentie en zijn derde opeenvolgende pole positie liet noteren, weliswaar voor het eerst tijdens een Super Pole, die zijn terugkeer maakte tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
 
25 Hours Fun Cup 2019
25 Hours Fun Cup 2019
"Gezien de ongelofelijke chrono van Kevin tijdens de traditionele kwalificatiesessie is dit een onverhoopt resultaat", zuchtte Cédric. "Maar ik ben super tevreden. Het is een prachtig concept. Concentratie is een vereiste. Er is heel wat stress en mijn benen trilden zelfs bij het begin van mijn ronde... Maar wat een plezier!" 
 
De viervoudige winnaar van de 25 Hours deed bijna een halve seconde beter dan Kevin Caprasse (#280 Socardenne by Milo). Achter die twee tenoren vervolledigden Kevin Balthazar (#149 Socardenne by Milo), Benoit Visnovsky (#260 Big Mac Racing) en Edouard Mondron (#2 DRM Autographe) de top 5.
 
Bij de Biplaces werd de pole beslist tijdens de klassieke kwalificatiesessie. Niemand deed beter dan de #356 Socardenne by Milo (Amand-Ooms-Balthazar-Caprasse-Nivarlet-Ménard-Donniacuo).
 
25 Hours Fun Cup 2019
25 Hours Fun Cup 2019
Deze zaterdag om 9 uur zendt de Web TV van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup de warm-up uit en vervolgens ook het voorprogramma. Vanaf de startopstelling om 15.30 uur is de race integraal te volgen op de website van de VW Fun Cup, maar ook op het platform van Ladbrokes en op RTBF Auvio. Reportages en liveshows dompelen de kijkers onder in de wandelgangen van de race. Mis het niet! 

VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 13 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons