van der Horst

2CV Racing Cup: "We zijn niet als vuil weggegooid"

2019 24H 2CV
2019 24H 2CV
Afgelopen maandag kondigde SRO aan dat de 24 Hours of Spa verplaatst worden van juli naar oktober, pal in het weekend waar de 24H2CV geprogrammeerd stonden. Hoewel meerdere bronnen aan Autosport.be bevestigden dat de beslissing laat werd meegedeeld aan de 2PK-organisatie en dat die allerminst tevreden was, ontkent voorzitter Robert Van Gysegem dat nu in een persbericht, dat we integraal meegeven hieronder.
Het nieuws verspreidde zich maandagmiddag in een paar uur: de Total 24 Hours of Spa nam de plaats in van de 24H2CV op de kalender van Spa-Francorchamps! Laten we zeggen dat de 2CV en C1 dat weekend, eind oktober, niet zullen racen. Dat wil niet zeggen dat het favoriete evenement van zoveel amateurteams van de kalender is verdwenen...

“Bovenal moeten we ons gezond verstand gebruiken”, zegt Robert Van Gysegem, voorzitter van de 2CV Racing Teams en organisator van de 24H2CV. “Veel grote evenementen op de circuitkalender van Spa-Francorchamps zijn uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie, die de wereld treft. Dat heeft geleid tot een grote wijziging van de kalender, vooral met betrekking tot de 24 uur van Francorchamps. Oorspronkelijk gepland voor het laatste weekend van juli, is dat internationale evenement, in feite de grootste GT-race ter wereld, uitgesteld, omdat er geen massa-evenement mag worden gehouden tot 31 augustus in ons land. Dat is het gevolg van de beslissingen van de regering en de Nationale Veiligheidsraad. Deze 24-uursrace voor GT-wagens is verplaatst naar 23 tot en met 25 oktober. We respecteren deze beslissing. Het circuit werkt immers aan een herschikking in de herfst van de grote races."
 
Als deze beslissing leidde tot enkele negatieve opmerkingen van de fans van de 2CV en de C1, wil Robert Van Gysegem de zaken rechtzetten. "Bovenal is het volkomen onjuist om te zeggen en te schrijven dat we als vuil zijn weggegooid", vervolgt de organisator van de 24H2CV. “Dit alles gebeurde in volledige transparantie, in het kader van de nauwe banden die we met het circuit van Spa-Francorchamps hebben. Dus nee, de 24H2CV 2020 wordt niet geannuleerd. Als het op dit moment onmogelijk is om een ​​nieuwe datum voor ons evenement te geven, weet dan dat de verantwoordelijken van het circuit blijven werken aan de reorganisatie van hun kalender. Ze hebben de data voor de bevestigde evenementen van de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup in de tweede helft van het seizoen, en op basis daarvan proberen ze de best mogelijke oplossing voor de 24H2CV te vinden. Dus wees geduldig...”
 
Voorlopig en onder voorbehoud van de evolutie van de gezondheidssituatie, maar ook vanwege de vaagheid die de organisatie van sportevenementen in België en in de ons omringende landen nog steeds treft, telt de 2CV Racing Cup 2020 nu drie meetings, naast de 24H2CV die op de kalender moet worden verplaatst. "De meeting in Zandvoort op het nieuwe F1-circuit valt momenteel op 13 september", aldus Robert Van Gysegem. “In het weekend van 20 en 21 november gaan we naar Zolder met de Hundred Series van de BGDC en de Belgian Historic & Youngtimer Cup, voor een geluidsweekend dat de 1000 Km van Zolder vervangt, oorspronkelijk voor de maand maart voorzien. En het Circuit Jules Tacheny de Mettet verwelkomt ons op 6 december. Het is belangrijk op te merken dat de gekozen data voor Zolder en Mettet nog de goedkeuring van de federatie moeten krijgen, terwijl niemand immuun is voor eventuele datumconflicten tussen organisatoren. Zoals u kan zien, zitten we niet stil, maar de huidige situatie kan alleen leiden tot voorlopige oplossingen, die daarom nog kunnen evolueren, waarbij de prioriteit de veiligheid en gezondheid van iedereen blijft. Dus wees geduldig en tot binnenkort voor meer nieuws..."
 

Challenge Club 2CV Racing Teams 2020 kalender

  • 13/09: Noordzee Trofee / Circuit Zandvoort
  • 20-21/11: 1000 Km van Zolder
  • 06/12: Circuit Jules Tacheny / Mettet
  • ????: 24H2CV Francorchamps  

Foto: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 28 april 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons