van der Horst

24 Uur van Spa 2020 vindt plaats op 24 en 25 oktober

Startgrid 24 Hours of Spa 2019
Startgrid 24 Hours of Spa 2019
De kogel is door de kerk, althans wat betreft de Total 24 Hours of Spa: de editie 2020 zal plaatsvinden tijdens het laatste weekend van oktober. Het hoogtepunt van de SRO-kalender neemt de plaats in van de 24H2CV. Ook de tweedaagse testsessie in Francorchamps wordt verplaatst en georganiseerd op dinsdag 29 en woensdag 30 september.
De coronacrisis en het verbod van de federale regering om massa-evenementen te organiseren tot en met 31 augustus hebben SRO ertoe verplicht een nieuwe datum te zoeken voor de 72ste editie van de Ardense etmaalrace. De Franse organisatie kondigde een weekend in de herfst aan en heeft vandaag de datum van 22-25 oktober bevestigd. Nooit eerder werd de 24 Uur van Spa eind oktober betwist.

De 2pk's zullen hun uithoudingsrace dus niet op de voorziene datum betwisten. De organisatie van de etmaalrace werd gisteren op de hoogte gebracht, maar heeft nog geen nieuwe datum gekregen.

Ambiance Francorchamps
Ambiance Francorchamps
Een startuur werd nog niet meegedeeld, maar de organisatie is zich wel bewust van de sportieve uitdaging die een uithoudingswedstrijd in de herfst met zich meebrengt, met meer kans op slechte weersomstandigheden en vooral ook meer racen in het donker. Wat bovendien voor verwarring kan zorgen, is dat het winteruur datzelfde weekend ingaat.


Voor het randprogramma worden alvast de GT4 European Series, Lamborghini Super Trofeo en de TCR Europe Series bevestigd. Van de Formula Renault 2.0 en de GT Sports Club is dus (voorlopig) geen sprake meer.

Een logisch gevolg van de nieuwe datum is dat ook de officiële testdagen verplaatst worden. De teams van de GT World Challenge en Intercontinental GT kunnen het hoogtepunt van het seizoen op het circuit van Spa-Francorchamps voorbereiden op dinsdag 29 en woensdag 30 september.

Net als bij de initiële datums, valt de wedstrijd net voor de 24 Uur van Zolder, die eerder in november werd ingepland.Foto's: Arne Simons, Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe op maandag 27 april 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons