van der Horst

3H Silverstone: Dylan Derdaele enige Belg aan de start

MOMO Megatron DF1 team - Audi R8 LMS ultra
MOMO Megatron DF1 team - Audi R8 LMS ultra
Volgende zaterdag gaat het vernieuwde ELMS kampioenschap van start met de 3 hours of Silverstone, een wedstrijd die in het voorprogramma van de FIA WEC 2013 openingsmanche verreden wordt. Uiteindelijk schreven 25 wagens zich in, wat een behoorlijk aantal mag genoemd worden gezien de magere startvelden die het kampioenschap verleden jaar trok. Bij die 25 wagens twee Belgische deelnemers met de ORECA LMP2 van Boutsen Ginion Racing en de Porsche GTE van ProSpeed Compétition. Echter geen van beide equipes doen beroep op een Belgische rijder. Toch zal er nog één landgenoot aan de start verschijnen, Dylan Derdaele maakt zijn debuut in de serie op een Audi R8 LMS ultra van het MOMO Megatron DF1 team.
  • Belgian Truck GP
Nu de ACO de organisatie van de ELMS overgenomen heeft van Peter Auto en de races koppelde aan andere belangrijke meetings, lijkt het kampioenschap terug aan belangstelling te winnen. Moest verleden jaar nog onder meer de manche te Circuit Zolder geannuleerd worden omdat er amper 10 wagens opdaagden, dan ziet de eerste manche van dit jaar normaal gezien 25 wagens op het appel. De topklasse is zoals verleden jaar toegewezen aan de LMP2’s, waarvan negen exemplaren op de inschrijvingslijst staan. Het is onder meer uitkijken naar het debuut van de Alpine-Nissan, maar ook naar de prestatie van het Belgische Boutsen Ginion Racing dat voor het derde jaar op rij zijn ORECA Nissan inzet. Geen Belg echter achter het tuur, het team opteert echter voor twee Fransen en een Brit. DKR Engineering debuteert dan weer in het kampioenschap en maakt gebruik van een Lola Judd (ex-Pecom).

Ook in de GTE klasse (8 deelnemers) vinden we een Belgische equipe terug met ProSpeed Compétition, maar ook de troepen van Rudi Penders opteerden voor een buitenlands trio met Perrodo, Crubilé en Collard. In deze categorie zullen drie Porsche’s het opnemen tegen vijf Ferrari’s. Naast 3 LMPC’s zijn er dan nog vijf GTC’s, in deze laatste categorie waar we de GT3 wagens terugvinden, vinden we uiteindelijk toch nog een Belg. Dylan Derdaele zal er de Audi R8 LMS van het MOMO Megatron DF1 team de sporen geven samen met Raffi Bader. De wagen was verleden week nog te zien op het Circuit van Zolder waar hij proefdraaide op de BRCC testdag.

Foto: Martijn Wouters  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons