van der Horst

24H Le Mans: Alpine keert na 35 jaar terug naar Le Mans met LMP2

22ec955bd3bc65ced22c56f82133870de730114e.jpg
De legendarische naam Alpine zal dit jaar weer zijn opwachting maken in Le Mans. Het Franse merk werd eind vorig jaar nog geherlanceerd via een samenwerking tussen Renault en Caterham en zal nu te zien zijn in de LMP2-klasse. Daarvoor werd een er een samenwerking op poten gezet met het Franse Signatech dat de afgelopen jaren steeds gebruikt maakte van het Oreca 03 chassis met een ingebouwde Nissan motor. Officieel zal de equipe rond Philippe Sinault een ‘Alpine LMP2’ chassis inzetten dat wordt uitgerust met de populaire Nissan V8 motor. Men mag er echter van uitgaan dat hier gewoon een Oreca chassis betreft met een ander naamplaatje erop, een soortgelijke situatie aan het OAK Racing – Morgan LMP2 verhaal. Naast de 24 uren van Le Mans staan ook de European Le Mans Series op het programma, met als rijders Nelson Panciatici en Pierre Ragues.
  • De Swert Opticiens
Alpine A442B
Alpine A442B
Alpine nam tussen 1963 en 1978 al deel aan de 24 uren van Le Mans en behaalde in die periode 7 klasse overwinningen en een algemene zege in 1978 met de Alpine A442B. Dat dergelijke naam terugkeert om een vervolg te breien aan zijn geschiedenis, kunnen we alleen maar toejuichen, al blijft de mate van inmenging beperkt met de reeds bestaande basis die Nissan (zustermerk van Renault) en Oreca bieden. Aan de andere kant klonk het dat men zich engageert voor de lange termijn en dus is het niet onredelijk te denken dat er in de toekomst wel eens iets meer kan aankomen, zeker met de komst van de nieuwe reglementen in 2014.
 
De naam van de derde piloot die zal plaatsnemen naast Nelson Panciatici en Pierre Ragues zal tezamen met het ongetwijfeld opvallende kleurenschema worden gepresenteerd te Paul Ricard op 24 maart.

Foto's: Renault



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons