van der Horst

41 vaste deelnemers voor de ELMS

Start 2018 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2018 ELMS 4 Hours of Spa
Nadat gisteren de eerste deelnemers aan de 24 Uur van Le Mans werden bekendgemaakt, deelt de ACO vandaag de deelnemerslijst mee voor de ELMS. De lijst telt niet minder dan 41 namen, dus wagens die ingeschreven staan voor het ganse seizoen dat zes races telt. Spijtig genoeg moeten we noteren dat er (voorlopig) noch bij de teams noch bij de rijders sprake is van enige Belgische inbreng en dat er niettegenstaande ook op Spa-Francorchamps wordt gereden.
De LMP2-klasse telt achttien deelnemers, waaronder elf ORECA’s, zes Ligiers en één Dallara. Die laatste bolide wordt ingezet door Carlin, dat zijn debuut maakt in de serie. Met tien Ligiers en vier Norma’s tellen we in totaal veertien LMP3-wagens. De GTE-klasse omvat negen wagens, opgedeeld in vijf Ferrari’s en vier Porsche’s.

Voortaan vallen er vijf uitnodigingen voor de 24 Uur van Le Mans te winnen in de ELMS. Zowel de twee koplopers in de LMP2-klasse en de GTE-klasse als de kampioen bij de LMP3's krijgen een invitatie voor de etmaalrace van 2020.

--- DEELNEMERSLIJST EUROPEAN LE MANS SERIES ---

Foto: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op dinsdag 12 februari 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons