van der Horst

42 wagens op de voorlopige deelnemerslijst van ELMS

Start 2021 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2021 ELMS 4 Hours of Spa
De European Le Mans Series maakte vandaag de deelnemerslijst voor het komende seizoen bekend en men mag wederom niet klagen wat het aantal deelnemers betreft. Met maar liefst 42 wagens, verdeeld over de drie bekende klassen, wordt het weer een druk seizoen met de zes manches die op het programma staan. Langs Belgische zijde is er helaas iets minder inbreng tot nu toe dan voorheen, met voorlopig Mühlner Motorsport en Tom van Rompuy als enigen die onze driekleur verdedigen.
  • Hamofa Performance
Mühlner Motorsport Oreca 07 Gibson
Mühlner Motorsport Oreca 07 Gibson
Hoewel de meer internationale namen het schoon weer uitmaken in het FIA WEC, mag ook de ELMS zich in de handen wrijven. Zeventien LMP2's vullen de hoofdklasse, waarvan zeven uitkomen in de Pro-Am klasse. Qua teams veel vaste waarden, teams die terugkeren zoals Inter Europol Competition, maar ook nieuwe namen zoals Prema Racing, AF Corse en Mühlner Motorsport. Het team van Bernhard Mühlner waagt de sprong van LMP3 naar LMP2, al vormt de inzet van de Duqueine's LMP3 nog steeds één van hun belangrijkste activiteiten volgens het bijgelerverde persbericht. Naast de teams krijgen we ook bekende namen in het veld bij de rijders zoals Juan-Manuel Correa, Thomas Laurent, Yifei Ye, Sophia Flörsch en Pietro Fittipaldi. Helaas zal Team WRT niet terugkeren om hun titel van vorig jaar te verdedigen.

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Ook in LMP3 kunnen we met twaalf wagens wederom spreken van een hoogstaand veld. Bij de LMP3's is het vooral Ligier wat de klok slaagt, op DKR Engineering na, dat de enige Duqueine inzet. Het team komt terug om zijn titel te verdedigen van vorig jaar en rekent alvast op Tom Van Rompuy als eerste speerpunt. Ook opvallend is dat G-Drive Racing een LMP3 zal inzetten dit jaar. Het team van Roman Rusinov is daarmee begonnen in de Asian Le Mans Series dit seizoen en zet deze trend verder in Europa. Overigens was er ook nog een LMP3 van Mühlner verwacht, al blijkt deze voorlopig niet op de huidige lijst te staan.

Absolute Racing - Porsche 911 RSR-19
Absolute Racing - Porsche 911 RSR-19
In GTE zullen dertien wagens vechten om de titel. Zoals steeds is Ferrari de grootste leverancier met hun 488 GTE EVO, al krijgen ze wel een aantal Porsches 911 GTE RSR-19 en twee Aston Martin Vantage GTE's in hun vaarwater. Nieuwste naam op de lijst is Absolute Racing, dat met Andrew Haryanto de eerste passen zet in Europa. Ook Rinaldi Racing stapt in met twee Ferrari's, terwijl de overige teams vaste waarden zijn in het kampioenschap.

Dan rest ons nog de vraag: zal er nog meer Belgische inbreng komen? Iemand die we normaal nog aan de start verwachten is Ugo de Wilde. De Brusselaar zal de voornaamste pion worden van Mühlner in Amerika voor de IMSA Michelin Endurance Cup, maar de Wilde wil er graag nog een Europees seizoen in de ELMS aan toevoegen. Voor het overige is het helaas koffiedik kijken wat landgenoten betreft. De races zullen wederom van hoogstaand niveau zijn met een dergelijk startveld en in september te zien op Spa-Francorchamps, tijdens de 4 Hours of Spa.

Foto's: Racingpixels - Mühlner Motorsport - Vr Racing - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op maandag 14 februari 2022.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons