van der Horst

4H Buriram: Zege voor Carlin, titel voor G-Drive Racing

G-Drive Racing pakt titel
G-Drive Racing pakt titel
Met een tweede plaats in de Bururam 4 Hours, de finale van de Asian Le Mans Series 2019-2020, stelde G-Drive Racing de titel veilig en is zo al zeker van een gegeerd ticket voor de 24 Heures du Mans. De zege in de laatste wedstrijd ging naar de Carlin Dallara P217 van Ben Barnicoat/Harry Tincknell/Jack Manchester.
De strijd om de zege tussen de G-Drive Racing Aurus 01 en de Carlin Dallara bleef spannend tot het einde van de race. Slechts in het laatste half uur van de race wist Barnicoat definitief de overhand te nemen op Roman Rusinov. De Rus  eindigde samen met Leonard Hoogenboom en James French als tweede, maar dat was voldoende om de titel veilig te stellen. Het podium werd vervolledigd door de K2 Uchino Racing Oreca 07 van Shaun Thong en Haruki Kurosawa.

HubAuto Corsa - Ferrari 488 GT3
HubAuto Corsa - Ferrari 488 GT3
In de LMP3 klasse was de zege voor de Villorba Corse van David Fumanelli, Alessandro Bressan en Andreas Laskaratos. De Nielsen Racing Norma M30 van Tony Wells en Colin Noble kwam als tweede over de lijn ook hier voldoende voor de klassetitel. In de GT klasse palmde Ferrari het ganse podium in met de zege voor de HubAuto Corsa 488 GT3 van Tim Slade/Marcos Gomes/Liam Talbot. HubAuto Corsa is daarmee kampioen en verzekerde zich hiermee ook van een startplaats bij de volgende editie van de etmaalrace in Le Mans.

Foto's: Asian Le Mans Series & Ferrari Press Office
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 februari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons