van der Horst

4H Imola: 30 wagens melden zich aan

ELMS - Imola
ELMS - Imola
Net als enkele andere Europese kampioenschappen verkeren de European Le Mans Series momenteel in een klein dipje. Voor de tweede manche van het seizoen op de historische omloop van Imola hebben zich namelijk maar 30 wagens, verdeeld over vier klassen aangemeld, een minder dus dan in Silverstone vorige maand. LMP2 is nog steeds de grootste categorie, met 11 startnummers. Uitkijken is het uiteraard naar het debuut van de twee fonkelnieuwe BR01’s van het Russische SMP Racing, de wagen heeft inmiddels al een uitgebreid testprogramma achter de rug.
  • Dreamdrive
Na hun 1-2 finish in Silverstone verschijnen de Gibson 015S’ van Greaves Motorsport en Jota Sport over twee weken als favorieten aan de start, daarenboven ging Jota Sport bij het FIA WEC gastoptreden in de 6H of Spa meteen met overwinning lopen. Bij de LMP3’s voegt Villorba Corse een extra Ginetta-Juno aan het veld toe, wat het totaal aantal prototypes in de nieuwe klasse op zes brengt. Zowel GTE als GTC moeten het in Imola met een wagen minder stellen; AF Corse laat namelijk een van haar drie GTE-bolides thuis, terwijl Gulf Racing UK enkel met een Porsche 911 RSR naar Italië afzakt, waardoor de GTC-klasse dus een Lamborghini misloopt.

--- DEELNEMERSLIJST ELMS 4H IMOLA ---

Foto: DPPI/ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op dinsdag 5 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons