van der Horst

4H Shanghai: AF Corse krijgt GTE Pro-overwinning terug via groene tafel

AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Drie maanden geleden wonnen James Calado en Alessandro Pier Guidi met hun Ferrari 488 GTE van AF Corse de GTE Pro-klasse tijdens de 4 Uren van Shanghai, al bleek de vreugde achteraf van korte duur. Tijdens de technische controle werd geconstateerd dat de rode bolide niet de conforme rijhoogte had en dus geschrapt werd uit de uitslag. AF Corse trok meteen naar het FIA hof van Beroep, dat de Italiaanse equipe vandaag ook gelijk gaf.
De reden voor de uitsluiting was dat de rijhoogte van de Ferrari linksvoor lager was dan de conforme 50 mm die het reglement voorschrijft. AF Corse ging in beroep met het argument dat die afwijking lag aan opgelopen schade tijdens de race. Na een horing en een onderzoek bij en van de FIA, kreeg de Italiaanse ploeg gelijk, waardoor zij de overwinning terug krijgen en beide Porsches naar plaatsen twee en drie teruggezet worden. Hierdoor maakt AF Corse ook een serieuze sprong in de tussenstand van plaats zes naar twee, met een achterstand van vijftien punten op het Aston Martin-duo Nicki Thiim en Marco Sorensen.

Foto: Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Shanghai.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons