van der Horst

500 miles of Indianapolis: Organisatie deelt boetes uit na technische keuring

Ryan Briscoe - Chip Ganassi Racing
Ryan Briscoe - Chip Ganassi Racing
Na de kwalificatiedagen voor de 500 miles of Indianapolis kondigde de organisatie aan dat twee teams een boete opgelegd krijgen omdat hun wagens niet voldeden aan het technisch reglement. Chip Ganassi Racing en Rahal Letterman Lanigan Racing mogen ieder een mooie som afstaan. Het betreft meer specifiek de bolides van Ryan Briscoe, Graham Rahal en Michel Jourdain Jr.
De wagen van Ryan Briscoe bleek niet op de juiste hoogte afgesteld wat het Chip Ganassi Racing team de som van 5000 dollar kostte. Rahal Letterman Lanigan Racing mocht nog dieper in de buidel tasten met 10000 dollar boete voor het onreglementair aanpassen van het koelingsysteem en nog eens 1000 dollar voor het aanbrengen van niet toegestane aerodynamische hulpmiddelen. De boete die het Rahal Letterman kreeg kwam des te pijnlijker aan gezien Michel Jourdain JR er niet was in geslaagd om zich te kwalificeren voor de race.

Foto: Indycar



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 22 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons