van der Horst

6 Hours of Spa wordt opener van WEC-seizoen

2020 FIA WEC 6H Spa
2020 FIA WEC 6H Spa
De organisatie van het FIA World Endurance Championship heeft samen met FIA World Motor Sport Council besloten om de 8 Hours of Portimão, voorzien voor het eerste weekend van april, te verschuiven naar de maand juni. Deze beslissing heeft tot gevolg dat de 6 Hours of Spa, die doorgaan op 1 mei, de openingsmanche wordt van de WEC 2021-campagne. Ook de Official Prologue testdagen verhuizen naar Spa-Francorchamps en dat op 26 en 27 april.
2020 FIA WEC 6H Spa
2020 FIA WEC 6H Spa
Voor het eerst in zijn geschiedenis mag het circuit van Spa-Francorchamps de Official Prologue testdagen van het WEC houden, een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van het circuit. Deze testdagen vinden plaats op 26 en 27 april en enkele dagen later wordt op dezelfde piste de eerste manche van het WEC gehouden.

Het verschuiven van de datum van de 8 Hours of Portimão heeft natuurlijk alles te maken met de reisbeperkingen die nog steeds gelden ten gevolge van de COVID-pandemie. De wedstrijd in Portugal gaat nu door op 12 en 13 juni, het weekend waarop oorspronkelijk de 24 Uur van Le Mans stonden gepland. Deze laatste wedstrijd verhuist echter naar de maand augustus, dat werd eerder op de week bekendgemaakt.

Foto's: Geert Franquet & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 5 maart 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons