van der Horst

24H Le Mans: 24 Uur van Le Mans uitgesteld naar 21 en 22 augustus

Start 2017 24 Hours of Le Mans
Start 2017 24 Hours of Le Mans
De 24 Uur van Le Mans is officieel uitgesteld naar het weekend van 21 augustus. De 89e editie van de race stond oorspronkelijk gepland op 12-13 juni, maar door de huidige coronapandemie zou publiek niet toegelaten worden op de oorspronkelijke datum. Daarom hebben de organisatoren besloten het evenement uit te stellen in de hoop dat er in augustus wel publiek aanwezig mag zijn.
De Automobile Club de l'Ouest (ACO) nam de beslissing in samenspraak met het WEC en de FIA. De ACO heeft deze beslissing vroeg in het seizoen genomen om zoveel mogelijk deelnemers, partners en toeschouwers toe te laten op het evenement en toch de huidige WEC-kalender aan te houden. De data van de andere races en evenementen die op het circuit van Le Mans worden gehouden, blijven op dit moment ongewijzigd. De ACO werkt nauw samen met de organisatoren van de verschillende evenementen die door deze verandering kunnen worden beïnvloed.

Dit jaar zullen de nieuwe Hypercars hun debuut maken. De ACO wil dus graag dat fans de nieuwe klasse live op het circuit kunnen aanschouwen. Informatie over tickets en volledige details over het raceformaat zullen eind april worden vrijgegeven.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in 24 Heures du Mans op donderdag 4 maart 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons