van der Horst

60 GT3’s aan de start in Monza

Monza: De race in beeld gebracht
Momenteel staan er maar liefst 60 wagens ingeschreven voor de eerste race van de Blancpain Endurance Series 2015, die over een kleine twee weken wordt verreden. De inschrijvingslijst voor de wedstrijd op het circuit van Monza telt zo dus vier wagens extra ten opzichte van de 56 GT3’s die enkele weken geleden in Paul Ricard werden aangekondigd voor het volledige seizoen. Een clash met het FIA WEC en de ELMS in Silverstone lijkt nauwelijks een impact te hebben op het door SRO georganiseerde kampioenschap, het deelnemersveld moet kwalitatief en kwantitatief dan ook niet onderdoen.
  • Shopa
--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN ENDURANCE MONZA (PDF) ---

Monza: De race in beeld gebracht
De Pro Cup telt niet minder 24 wagens en is daarmee meteen ook de grootste klasse van het veld. Audi, Bentley, Lamborghini, McLaren en Nissan zijn allemaal op de een of andere manier aanwezig met fabrieksinmenging. Audi is het best vertegenwoordigd in de topklasse met niet minder dan zeven R8’s, waarvan twee van de tweede generatie die door WRT en Phoenix worden ingezet. Saintéloc Racing duikt ook weer op, doch voorlopig zonder rijders.

McLaren 650S GT3
McLaren 650S GT3
Bij Von Ryan Racing is de samenstelling van de rijdersbezettingen op de twee gloednieuwe McLaren 650S GT3’s inmiddels ook bekend, met Rob Bell, Kevin Estre en Shane van Gisbergen op de #58 en Alvaro Parente, Bruno Senna en Adrian Quaife Hobbs op de #59. De 650S GT3 die door Attempto Racing in de Pro Cup werd ingeschreven heeft vooralsnog geen rijders achter zijn naam staan. De line-up op de tweede ROWE Racing Mercedes krijgt inmiddels ook vorm met DTM-rijder Daniel Juncadella en de Nederlander Indy Dontje, de naam van de derde piloot wordt eind van de week verwacht. Dontje brengt het totaal aantal Nederlands aan de start op zes.

Monza: De race in beeld gebracht
Van Belgische kant tekenen er ook "maar" zes rijders present, iets wat ooit wel eens anders is geweest: Laurens Vanthoor (WRT Audi), Maxime Soulet (M-Sport Bentley), Frédéric Vervisch (ISR Audi), Wolfgang Reip (RJN Nissan), Adrien De Leener (AF Corse Ferrari) en Christian Kelders (Classic&Modern BMW).

In navolging van de Blancpain Sprint Series valt er vanaf dit seizoen ook geld te verdienen in de uithoudingsraces. In totaal zal er zo’n €100.000 verdeeld worden per wedstrijd, waarvan er 60.000 wordt voorbehouden voor de Pro Cup, en de overige 40.000 evenredig wordt verdeeld tussen de Pro Am Cup en Am Cup.

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 1 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons