van der Horst

6H Nürburgring: Porsche introduceert high downforce kit

Porsche 919 Hybrid LMP1
Porsche 919 Hybrid LMP1
Porsche komt dit weekend voor het eerst in actie met haar tweede aero kit op de 919 Hybrid LMP1. Het eerste gedeelte van het seizoen stond volledig in het teken van de 24 uren van Le Mans en dus lag de nadruk bij de eerste van twee toegelaten kits op topsnelheid en zo weinig mogelijk drag. Na de Franse etmaalrace werkte Porsche nog een test af op het circuit van Barcelona om de laatste hand te leggen aan het nieuwe aero pakket. In de eerste vrije training zette de 919 Hybrid meteen de snelste chrono neer.
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Een snelle blik naar de voorkant van de Duitse LMP1 maakt meteen duidelijk dat het bodywork nieuw is, meer bepaald de vormgeving van de koplampen en de grote diveplanes eronder. Toyota koos voor een andere strategie en homologeerde haar high downforce kit reeds voor de seizoensopener op het circuit van Silverstone. Porsche offerde wat prestaties op in de eerste twee races en legde de ultieme specificatie van hun tweede kit pas recent vast, nadat het nog wat extra kon testen.

"Alles wat we tijdens de laatste test in Barcelona hebben geleerd heeft zich goed vertaald naar de Nürburgring. Het was enorm close tussen Toyota en Porsche in FP1, wat alvast veelbelovend oogt voor de rest van het seizoen," liet Timo Bernhard optekenen in de paddock. Anthony Davidson maakte wel nog de opmerking dat de Nürburgring nooit echt een goed circuit is geweest voor Toyota. "De wagen voelt hier niet echt bijzonder, maar toch zitten we heel dicht bij elkaar" aldus de Toyota rijder.

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons