van der Horst

6H Nürburgring: Porsche topt eerste vrije training

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Tijdens een zonnige eerste vrije training in het kader van de 6 Hours of Nürburgring zette de Porsche #2 van Timo Bernhard, Brendon Hartley en Earl Bamber de snelste chrono op de tabellen. De verschillen met Toyota waren echter heel klein met de volledig top vier binnen de vier tienden van een seconde. De Japanse constructeur pakte de tweede tijd met de startnummer 8, gevolgd door de tweede Porsche (#1) en Toyota (#7).
Vaillante Rebellion - Oreca
Vaillante Rebellion - Oreca
In LMP2 was de Vaillante Rebellion #31 van Julien Canal, Bruno Senna en Filipe Albuquerque de snelste, de wagen kwam overigens in de slotminuten van de sessie nog in contact met de Dempsey-Proton Racing Porsche #77. Deze auto, van Marvin Dienst, Christian Ried en Matteo Cairoli was overigens de beste in de GTE Am-klasse. Het contact zorgde ervoor dat de sessie voortijdig werd afgebroken door middel van de rode vlag.

AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Davide Rigon was in zijn Ferrari de snelste in de GTE Pro-klasse, doordat Sam Bird in New York de Formula E wedstrijden afwerkt neemt Toni Vilander zijn plek in op de startnummer 71. De Porsche #92 reed de tweede tijd op goed één tiende van een seconde, gevolgd door de tweede Ferrari van AF Corse. De eerste Ford zagen we op de vierde plaats, de beide Aston Martin's sloten het klassement in GTE Pro af.

--- Uitslag Eerste Vrije Training FIA WEC 6 Hours of Nürburgring 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons