van der Horst

6H Spa: 2 extra wagens - 6 forfaits - 28 wagens aan de start

6H Spa: De wedstrijd in beeld gebracht (deel 1)
Zoals de zaken er nu voor staan, zullen 28 wagens volgende week zaterdag aan de start staan van de FIA WEC 6 Hours of Spa. Naar verwachting vallen er enkele forfaits te noteren, dat verlies wordt echter deels gecompenseerd door twee extra wagens. Zo zal Audi met de gebruikelijke drie exemplaren van de R18 e-tron quattro deelnemen, in Ingolstadt beschouwt men de Ardense klassieker immers nog steeds als de generale repetitie voor de 24 uren van Le Mans. De derde Audi zal worden bemand door Filipe Albuquerque en Marco Bonanomi. Versterking komt er ook van Jota Sport, dat haar Zytek Z11SN Nissan waarmee het normaal uitkomt in de ELMS inschrijft voor Harry Ticknell, Marc Gene en Simon Dolan.
--- DEELNEMERSLIJST FIA WEC 6H SPA --

89065eed7a0f01ed1f47338dbb0ccbbf2ec7bf7d.jpg
Zoals gevreesd werd zullen beide Millennium Racing Oreca-Nissans opnieuw uitblinken in hun afwezigheid, aangezien de nodige fondsen afkomstig uit het Midden-Oosten nog steeds niet werden vrijgegeven. Ook de Strakka-Dome S103 Nissan ontbreekt zoals aangekondigd op het appel, het team zit dan ook in een race tegen de klok om de gloednieuwe LMP2 tijdig competitief te krijgen voor de 24 uren van Le Mans. Op de eerste meters – laat staan het competitiedebuut – van de Lotus T129–AER LMP1 is het tevens wachten, het blijft vooralsnog angstvallig stil rond dit project. Tot slot meldden we u eerder deze week reeds het afhaken van beide RAM Racing Ferrari’s voor Spa, wat het totaal aantal forfaits op zes brengt.

Rebellion R-One
Rebellion R-One
Uitkijken is het dan weer naar het debuut van de twee nagelnieuwe Rebellion R-One's, die eerder deze week een eerste test afwerkte op het circuit van Paul Ricard. 

Forfaits 6H Spa

  • Millennium Racing Oreca 03-Nissan #22
  • Millennium Racing Oreca 03-Nissan #23
  • Strakka Racing Dome S103 Nissan #21
  • Lotus T129–AER LMP1 #9
  • RAM Racing Ferrari 458 Italia GTE #52
  • RAM Racing Ferrari 458 Italia GTE #53

Foto's: Martijn Wouters, WEC & Rebellion



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons