van der Horst

Maserati Trofeo World Series: 6H Spa: Pech voor Renaud Kuppens - Zwitserland boven

Angelique Detavernier
Angelique Detavernier
Tweevoudig kampioen Renaud Kuppens had zich in Spa voorgenomen om te schitteren voor eigen publiek, maar het draaide anders uit. Met een tweede en eerste startpositie had onze landgenoot nochthans het weekend goed aangevangen, maar bij de eerste race werd Kuppens er hardhandig uitgetikt en zijn Maserati knalde hard in de bandenmuur. De wagen was te zwaar beschadigd om nog opgelapt te kunnen worden voor race 2, met een forfait als gevolg. Adrien De Leener werd beste Belg met een negende plaats in de tweede race. Angélique Detavernier deed het helemaal niet slecht voor haar debuut in de serie; zij liet zich niet intimideren door haar mannelijke collega’s en reed zich naar de tiende plaats in race 2. De overwinning in beide races ging naar rijders van het Swiss Team met opeenvolgend eerst Gabriele Gardel en daarna Mauro Calamia.
  • Dreamdrive
Gabriele Gardel
Gabriele Gardel
Nog maar zelden kwam Renaud Kuppens niet aan de aankomst in de twee jaar die hij nu uitkomt in de Maserati Trofeo, maar juist nu in de Belgische manche op Spa laat hij een nulscore optekenen bij de beide races. Kuppens vertrok in race 1 van op de tweede startpositie na Mauro Calamia, maar bij een gevecht om de derde plaats deelde Andrea Cecchellero hem een tik uit en de wagen van Kuppens eindigde zijn race in de bandenmuur. De mecaniciens probeerden de Maserati nog op tijd te repareren voor de tweede race, maar lukten niet in hun opzet; Kuppens moest forfait geven voor de race waarin hij op de pole zou starten. Die pole levert onze landgenoot nog 1 punt op in het kampioenschap, een schrale troost.

6H Spa: Het voorprogramma in beeld gebracht
De eerste race startte met heel wat geharrewar in de eerste bocht waarbij polesitter Calamia rond ging en als veertiende doorkwam in ronde 1. De Zwitser reed dan een dijk van een wedstrijd en klom nog op tot de vierde positie. Winnaar werd een andere Zwitser, Gabriele Gardel, die zijn debuut maakte in de serie. De overige podiumplaatsen gingen naar Alan Simoni en Andrea Cecchellero. Weinig reden tot feesten was er ook bij de overige Belgen, Adrien De Leener werd twaalfde, drie plaatsen voor zijn vader Pierre Marie en Daniel Waszczinski overleefde de eerste ronde niet.

Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
Voor de tweede race vervoegde Angélique Detavernier het deelnemersveld, in de eerste wedstrijd bestuurde Alex Demirdyian de wagen #46 (dertiende plaats). Detavernier vertrok van op de veertiende stek, maar verloor een plaats bij de start. Met het mes tussen de tanden zette ze evenwel de achtervolging in en schrok er niet voor terug om de tegenstanders hardhandig opzij te zetten wat haar zelfs een incident investigation opleverde, echter zonder verder gevolg.

6H Spa: Het voorprogramma in beeld gebracht
Geholpen door problemen bij haar tegenstanders rukte ze op naar de tiende eindplaats, net één plaats achter Adrien De Leener die opnieuw beste Belg was. Pierre Marie De Leener werd opnieuw vijftiende; Kuppens zoals gemeld, maar ook Waszczinski kwamen niet aan de start. De race werd gewonnen door Mauro Calamia die nu van pech gespaard bleef en leidde van start tot finish. Alberto Cola finishte als tweede voor Gabriele Gardel, die de leiding pakt in het kampioenschap.

Foto's: Georges De Coster, Vincent Wouters & Niels Vaeck



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons