van der Horst

6H Spa: DragonSpeed niet aan de start met LMP1

DragonSpeed - BR Engineering BR1-Gibson
DragonSpeed - BR Engineering BR1-Gibson
DragonSpeed brengt komende zaterdag enkel haar LMP2 aan de start van de FIA WEC 6 Hours of Spa. Het team dat onder Amerikaanse vlag uitkomt is er niet in geslaagd de BR1 LMP1 met startnummer #10 tijdig klaar te stomen na Sebring. De wagen zou normaal gezien bestuurd worden door Ben Hanley, Henrik Hedman en James Allen.
  • Circuit Zolder
DragonSpeed deelde vandaag mee dat men niet tijdig de nodige elektronicaonderdelen heeft kunnen bemachtigen. Dezelfde wagen kende vorig jaar nog een zware crash op de Raidillon met Pietro Fittipaldi achter het stuur, die daarbij breuken opliep aan zijn benen. Het ongeval werd destrijds veroorzaakt door een korte panne in de elektronica op het moment van compressie in Eau Rouge, waardoor ook de stuurbekrachtiging het even liet afweten. Het forfait van de DragonSpeed BR1 #10 betekent dat er nog 34 wagens op de deelnemerslijst staan.

Lees ook: 6H Spa: Fittipaldi breekt benen bij crash (UPDATE)

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 30 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons