van der Horst

6H Spa: Fittipaldi breekt benen bij crash (UPDATE)

Crash van Pietro Fittipaldi op de Raidillon
Crash van Pietro Fittipaldi op de Raidillon
Pietro Fittipaldi heeft vermoedelijk zijn twee benen gebroken bij zijn crash op de Raidillon in de kwalificaties voor de FIA WEC 6H of Spa. De Braziliaan verloor ter hoogte van de apex van de Raidillon de controle over het stuur van zijn Dragonspeed BR1 nadat er iets leek te breken op de wagen. De FIA meldt dat Fittipaldi niet in kritieke toestand verkeert en steeds bij bewustzijn is gebleven tijdens zijn evacuatie uit de wagen en overbrenging (per helikopter) naar het ziekenhuis in Luik.
DragonSpeed - BR Engineering BR1-Gibson
DragonSpeed - BR Engineering BR1-Gibson
Gezien de zware impact en het feit dat de hulpdiensten een stuk van het chassis dienden door te knippen om Fittipaldi te kunnen bevrijden, lijkt het forfait van de LMP1 met startnummer #10 quasi een certitude (tenzij het team nog beschikt over een reserve monocoque). Eerder vandaag werden de twee Ginetta LMP1's van Manor al teruggetrokken.

UPDATE: De operatie aan de benen van Pietro Fittipaldi is goed verlopen en de Braziliaan verkeert in stabiele toestand. Hij verliet intensive care omstreeks 22u30 en blijft voorlopig ter observatie in het ziekenhuis te Luik. Vooral de breuk aan zijn linkerbeen was erg complex. De DragonSpeed BR1 #10 geeft zoals verwacht forfait voor de race.

Lees ook: Ginetta trekt wagens terug


Foto's: Racing International Photograpy & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons