van der Horst

6H Spa: Dylan Derdaele pakt tweede zege na incident in slotronde (Update: Penalty)

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele heeft na de seizoensopener gisteren ook de tweede wedstrijd van het openingsweekend van de Porsche Carrera Cup Benelux gewonnen, al had deze overgang een wrange nasmaak. In de allerlaatste ronde tikte de Belgium Racing-rijder in La Source namelijk Max Van Splunteren rond. De Nederlander had tot dan het Benelux-klassement aangevoerd en moest zich finaal tevreden stellen met de vierde plaats, na Loek Hartog, de 16-jarige debutant die een dijk van een race afwerkte. De algemene zege ging naar Porsche Carrera Cup France-rijder Marvin Klein, hij hield Hugo Chavelier en Come Ledogar af.
  • Hamofa Performance
Start Porsche Carrera Cup race 2 @ Spa
Start Porsche Carrera Cup race 2 @ Spa
De start van de tweede Carrera Cup-manche werd gegeven achter de safety car, vanwege een nog natte piste. Veel rijders opteerden echter voor slicks bij de start en dat bleek de enige juiste keuze. In de openingsronde verslikte Ayhancan Güven zich in een inhaalbeweging en in plaats van de leiding te veroveren, tuimelde hij omlaag in de ranking. Hij redde uiteindelijk na een geweldige inhaalrace nog belangrijke punten met een zevende plaats. Xavier Maassen, die gisteren bij de eerste manche al snel uitviel, kreeg na afloop van die vrijdagrace nog slechter nieuws te verwerken. Zijn chassis was geraakt en dus werd de man uit Lanaken niet enkel genoopt om zijn (nagelnieuwe) 911 te parkeren en over te stappen op een reservechassis voor race 2, hij moest de wedstrijd ook achteraan de grid aanvatten. Uiteindelijk sleepte de meervoudige kampioen een zevende plaats in de klasse uit de brand.

Nicolas Saelens - Belgium Racing
Nicolas Saelens - Belgium Racing
Het zou uiteindelijk nog een dubbel worden voor Belgium Racing - weliswaar onder voorbehoud. In de klasse B scoorde Nicolas Saelens namelijk een klinkende zege, nadat regerend kampioene Sandra Van Der Sloot in de eindfase de handdoek moest werpen. Roger Grouwels, gisteren nog goed voor de zege en het algemene ProAm podium, eindige vandaag tweede, voor Wim Meulders. Vanwege die prestatie zagen we vandaag maar liefst twee Benelux-rijders op het algemene ProAm-podium, maar de zege moesten ze wel laten Nicolas Misslin.

--- Uitslag 6 Hours of Spa Porsche Carrera Cup France & Benelux Race 2 ---

De volgende meeting wordt verreden over twee weken, bij de DTM-manche te Circuit Zolder.

Update

Lees ook: 6H Spa: Derdaele verliest zege - Debutant Hartog wint!

Foto's: Niels Vaeck & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 4 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons