van der Horst

6H Spa: "Op elk ander circuit kon ik racen, maar Spa is speciaal"

José María López
José María López
Vanochtend sijpelde in Spa-Francorchamps het nieuws door dat de Argentijnse Toyota-rijder José María López de handdoek werpt voor de Belgische manche van het wereldkampioenschap uithouding. De gevolgen van zijn crash tijdens de openingsmanche in Silverstone blijken nog te prominent aanwezig en Toyota wil een deelname aan de 24 Heures du Mans niet in het gedrang laten komen. Opvallend is dat het forfait voor een groot stuk is ingegeven door de karakteristieken van Spa, zo vertelde López.
"Ik ben zeer teleurgesteld om de wedstrijd dit weekend aan mij te moeten laten voorbijgaan gezien ik echt uitkeek naar de TS050 Hybrid te besturen in Spa", zei López. "Ik voel me eigenlijk goed, maar ik denk dat we allemaal akkoord zijn dat we geen risico's moeten nemen. De prioriteit ligt absoluut op fit geraken voor Le Mans. Waarschijnlijk kon ik geracet hebben als we op een ander circuit waren, maar het lichaam van een rijder krijgt extreme krachten te verwerken door Eau Rouge (de Raidillon n.v.d.r.), dus na overleg met de medisch verantwoordelijke van de FIA (Dr. Jacques Tropenat n.v.d.r.) en de dokter van ons team, hebben we besloten om niet te rijden dit weekend."

Lees ook: 6H Spa: López geeft forfait wegens kwetsuur aan ruggewervel

Foto's: Toyota Motorsport GmbH & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 4 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons