van der Horst

6H Spa: Polesitter gediskwalificeerd - Alonso/Nakajima/Buemi erven pole

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
De Toyota #7 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez zal morgen niet vanaf de pole starten in de FIA WEC 6H of Spa. Meer zelfs, de wagen zal van bij het begin van de race meteen een ronde verliezen ten opzichte van de concurrentie. Reden hiervoor is de wagen een niet-conforme benzinedebietmeter ('fuel flow') gebruikte, waardoor alle rondetijden van de wagen werden geschrapt. Toyota accepteert de fout en wijt alles aan een administratieve misser die echter geen invloed heeft gehad op de prestaties. Door de diskwalificatie start de bolide van Fernando Alonso, Kuzuki Nakajima en Sebastien Buemi vanaf de pole, met naast zich... de Rebellion van Jani/Senna/Lotterer.
De enige echte concurrent van Toyota dit weekend, is het team zelf... En dat blijkt dus reeds voor aanvang van de wedstrijd. Door een administratieve flater verliest Toyota niet alleen de volledige eerste rij, de #7 TS050 Hybrid dient vanuit te pits te starten en moet wachten tot het volledige veld de eerste ronde heeft afgelegd. Dit betekent dus dat de wagen de race over zes uur start met meteen één ronde achterstand. "Het team aanvaardt de volledige verantwoordelijkheid voor de fout, welke geen enkele invloed had op de prestaties van de wagen. De benzinedebietmeter op de #7 was volledig gehomologeerd en gekalibreerd", aldus Toyota Gazoo Racing.

LEES OOK: 6H Spa: Toyota overtuigend op pole - Zware crash Fittipaldi

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons