van der Horst

6H Spa: Toyota overtuigend op pole - Zware crash Fittipaldi

Conway - Lopez - Kobayashi
Conway - Lopez - Kobayashi
Toyota heeft op overtuigende wijze en zoals verwacht beslag gelegd op de eerste startrij voor de FIA WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps. De TS050 Hybrid #7 van Mike Conway en Kamui Kobayashi realiseerde de snelste gemiddelde chrono met 1:54.583 en was daarmee 0.379s sneller dan de zusterwagen #8 van Kazuki Nakajima en Fernando Alonso. De Non-hybrids kwamen er niet aan te pas. De Rebellion Racing R13 #1 van Bruno Senna en Neel Jani start morgen als derde en moest al +1.842s toegeven op de polesitter. De LMP-sessie werd opgeschrikt door een zware crash van de Dragonspeed BR1 #10 van Pietro Fittipaldi.
Crash van Pietro Fittipaldi op de Raidillon
Crash van Pietro Fittipaldi op de Raidillon
Rebellion Racing was duidelijk de primus van de non-hybrids, met ook de #3 op de tweede startij. De Dragonspeed BR1 was tot dusver de enige die in de buurt kwam in de vrije trainingen, maar deze werd al snel uitgeschakeld na een zware impact op de Raidillon. Fittipaldi verloor ter hoogte van de apex de controle over het stuur nadat er iets leek te breken op de wagen. De toestand van de Braziliaan is voorlopig niet gekend, er was echter heel wat tijd nodig om hem uit de zwaar gehavende wagen te halen. De sessie werd zo'n 30 minuten lang op pauze gezet na het incident. De Ginetta's kwamen ditmaal zelfs niet naar buiten voor een outlap, terwijl de SMP Racing BR1 #17 ook geen tijd neerzette na een panne op de Kemmel.

Signatech Alpine veroverde de pole in LMP2, dankzij Nicolas Lapierre en Pierre Thiriet. Hun tijd was slechts 0.024s sneller dan die van Jean Eric Vergne en Andrea Pizzitola in de #26 G-Drive Racing Oreca 07. De Oreca's van Jackie Chan Racing werden derde en vierde op respectievelijk op vier en zes tienden van een seconde.

--- UITSLAG QUALIFYING FIA WEC 6H SPA (PDF) ---

LEES OOK:6H Spa: Polesitter gediskwalificeerd - Alonso/Nakajima/Buemi erven pole

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons