van der Horst

6H Spa: Toyota #5 krijgt straf van vier ronden

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Afgelopen zaterdag leek Toyota op weg naar de zege in de 6 Hours of Spa totdat de wagen van Davidson, Buémi en Nakajima met een motorschade te kampen kreeg. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam de TS050 Hybrid opnieuw de baan op met het oog op geklasseerd te worden, waarbij de bolide zowaar de eindmeet trachtte te bereiken op louter elektrische energie. Na de wedstrijd kreeg de Toyota echter een straf van vier ronden omdat Nakajima minder lang gereden had dan in het reglement bepaald is.
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Omdat de rijtijd van de Japanner onvoldoende bleek, springt na het toekennen van de penalty de Porsche #1 over de Toyota naar de 26e plaats. In het constructeurskampioenschap krijgt Porsche dus twee punten meer en Toyota twee minder. Omdat de andere TS050 Hybrid de finish niet zag, krijgen de Japanners dus slechts 10 punten. En ook die zijn in gevaar, want in principe heeft met de aftrek van vier ronden de Toyota niet de benodigde 70% van de wedstrijd afgelegd om geklasseerd te worden...

--- Aangepaste Uitslag WEC 6 Hours of Spa 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op dinsdag 10 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons