van der Horst

8H Bahrein: Winst voor Toyota - Martin derde in GTE

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Mike Conway, Kamui Kobayashi en José-Maria Lopez hebben in hun Toyota de 8 uursrace in Bahrein gewonnen. De zuster-Toyota van Buemi, Nakajima en Hartley eindigde op een ronde achterstand, maar nog ruim voor de met versnellingsbakproblemen kampende Rebellion R13 van Senna, Menezes en Nato. De winnende Toyota pakte overigens al na twee bochten de leiding na een contact tussen de Rebellion (met dan Bruno Senna achter het stuur) en de Ginetta #5 van Charlie Robertson, die mee op de eerste startrij stond.
  • MF Racing
Het podium in GTE Pro
Het podium in GTE Pro
De beide Ginetta's zagen uiteindelijk de finish niet waardoor de winnende LMP2-wagen, de United Autosports Oreca van Albuquerque, Hanson en di Resta, de vierde plaats algemeen kon pakken. In GTE Pro zagen we een mooi gevecht voor de zege tussen de Aston Martin van Sorensen en Thiim en de Ferrari van Rigon en Molina. Het was uiteindelijk het Britse merk dat aan het langste eind trok na een penalty voor Molina in de eindfase. De Spanjaard was tijdens zijn laatste pitstop met teveel wielspin vertrokken. Maxime Martin mocht, na een teleurstellende kwalificatie, samen met Alex Lynn naar de derde podiumplek. De GTE Am-klasse was een prooi voor de van pole vertrokken Team Project One Porsche van Ben Keating en onze Noorderburen Larry ten Voorde en Jeroen Bleekemolen. De Porsche van Adrien De Leener zag de finish niet na een crash.

--- Uitslag FIA WEC 8H of Bahrain 2019 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Joao Filipe / AdrenalMedia.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 15 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrain.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons