van der Horst

8H Bahrein: Opnieuw Rebellion op pole - Porsche domineert in GTE

Rebellion R13 #1
Rebellion R13 #1
Net als tijdens de vorige manche in Shanghai moest Toyota door de succes-handicap vandaag tijdens de kwalificaties in Bahrein zijn meerdere erkennen in een Rebellion en een Ginetta. Bruno Senna en Norman Nato waren in de Rebellion R13 met startnummer 1 gemiddeld anderhalf tiende van een seconde sneller dan de Ginetta G60 #5 van Ben Hanley en Charlie Robertson. De beide Toyota's TS050 starten morgen op de tweede startrij, met de #8 van Buemi, Nakajima en Hartley voor de zusterwagen #7 van Conway, Kobayashi en Lopez.
Maxime Martin (foto van de FIA WEC-manche Silverstone 2018)
Maxime Martin (foto van de FIA WEC-manche Silverstone 2018)
In LMP2 was de pole voor de United Autosports Oreca Gibson #22 van Albuquerque, di Resta en Hanson. Porsche domineerde dan weer de GTE Pro-klasse, Bruni en Lietz pakten de pole in de #91 voor Christensen en Estre in de tweede Porsche met nummer 92. De tweede startrij in GTE Pro kleurt morgen rood met de beide AF Corse Ferrari's. Maxime Martin deed het iets minder goed, hij kreeg een penalty voor het overschrijden van de limieten van de baan en start daardoor als voorlaatste. De pole in GTE Am was voor de Team Project One Porsche van Ben Keating en onze Noorderburen Larry ten Voorde en Jeroen Bleekemolen. De Porsche van ondermeer onze landgenoot Adrien De Leener pakte de tweede plaats.

--- Uitslag Kwalificatie FIA WEC 8 Hours of Bahrain (PDF) ---

Foto's: Rebellion & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 13 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrain.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons