van der Horst

8H California: Dies Vanthoor: "Aanvallen had geen zin meer"

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor eindige afgelopen weekend samen met teamgenoten lieten Robin Frijns en Markus Winkelhock aan het stuur van hun Belgian Audi Club WRT Audi R8 LMS GT3 als tweede in de California 8 Hours, het sluitstuk van de Intercontinental GT Challenge 2018. Met merkgenoten Kelvin van der Linde, Christopher Mies en Christopher Haase (Land Motorsport) op plaats 1 verzekerde het merk met de vier ringen zich van een vijfde titel in drie jaar. Een topresultaat voor Audi, maar winnen zat er uiteindelijk niet in, zo geeft Vanthoor aan.
Lees ook: California 8H: Titel en 1-2 voor Audi - Vautier (AMG) kampioen

We hebben heel de wedstrijd heel hard gevochten en konden heel dicht naderen op de leiders, maar naar het einde toe waren mijn achterste rubbers dermate weg, dat aanvallen geen zin meer had. Anderzijds, met die tweede plek, toch een mooie prestatie, zorgen we er mee voor dat Audi hier de titel in de Intercontinental GT Challenge behaalt en daar ben ik echt wel trots op”, aldus Dries Vanthoor die dit weekend de piste ontdekte. Die ontdekkingstocht maakte zijn weekend niet eenvoudig, “behoorlijk weinig grip en dat is op zich ook al niet makkelijk… en wat me opviel, het was hier veel kouder dan ik verwachtte bij het horen van de regio… Californië.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 30 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting California 8 Hours.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons