van der Horst

New Race Festival: Aanpassing Balance of Performance enkele uren voor start seizoensopener

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Op zondagmorgen werd een wijziging doorgevoerd in de Balance of Performance in het kader van de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship. Het is de bedoeling de deelnemende wagens qua prestaties dicht bij elkaar, lees dichter bij de Porsche 911 GT3 Cup, te brengen. Nadat Cédric Wauters op zaterdag slechts één rondje nodig had om de Totaalplan Racing Lamborghini van de pole te verzekeren, volgde op zondagochtend de beslissing om zowel beide Lamborghini als de Audi wat te temperen.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De Lamborghini en de Audi zal - over een gehele wedstrijd - dus dichter bij de Porsche-armada moeten blijven, hoewel er op het circuit zelf in principe geen verschil te merken zal zijn. Dat komt omdat de BoP-aanpassing niet gebeurt via een veranderde rijhoogte of extra gewicht, maar wel middels de introductie van 15 seconden extra stilstandtijd bij de twee verplichte pitstops. Bij regerend kampioen PK Carsport reageerde men gelaten op de beslissing en bleef men strijdvaardig en ook Russell Racing - dat later vandaag zijn eerste race afwerkt met de Lamborghini - nam een afwachtende houding aan. Polesitter Totaalplan Racing was evenwel not amused, vooral vanwege de laadtijdige beslissing.

De beslissing betekent concreet dat de Audi en beide Lamborghini in het totaal tweemaal (er zijn twee verplichte pitstops) 1 minuut 15 seconden moeten stilstaan, ten opzichte van 1 minuut voor de andere GTA-deelnemers. Bij het niet-respecteren van deze regel, volgt een tijdstraf van 20 seconden + het verschil in pitstoptijd. De start van de Belcar-manche over 180 minuten is voorzien om 12u45.

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 14 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons