van der Horst

Abiteboul: "Alonso is een optie, maar niet de enige"

Cyril Abiteboul - Renault
Cyril Abiteboul - Renault
Fernando Alonso en Renault, het was een gelukkig huwelijk met twee wereldtitels in 2005 en 2006. Als het van teambaas Cyril Abiteboul afhangt, maakt de Spanjaard kans om vijftien jaar later een nieuw hoofdstuk te schrijven bij de Franse constructeur. "Er zijn echter nog andere opties. Het wordt een cruciale keuze en daarvoor willen we onze tijd nemen", gaf de Fransman mee op Radio Monte Carlo.
Esteban Ocon - Renault R.S. 20
Esteban Ocon - Renault R.S. 20
Met Esteban Ocon heeft Renault al een meerjarig contract met een Franse rijder, ongetwijfeld een methode om het chauvinisme in ons buurland aan te wakkeren. De gewezen Formule 3-kampioen had normaal Daniel Ricciardo naast zich moet krijgen, maar de Australiër trok de deur van 2021 achter zich dicht nog voor dit seizoen van start is gegaan. "Een keuze die we niet echt begrijpen", liet Abiteboul optekenen bij de radiozender. "We willen het voorbeeld van andere teams, die hun rijders voor volgend jaar kiezen terwijl dit seizoen nog niet begonnen is, niet volgen."

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Ricciardo racet in 2021 voor McLaren en het duurde dan ook niet lang voor de naam van Fernando Alonso gespeculeerd werd als mogelijke vervanger. De Franse teambaas bevestigt nu dat er inderdaad discussies aan de gang zijn met de tweevoudige wereldkampioen. "Over de toekomstige deelname van Renault in de Formule 1 bestaat geen twijfel en daarom is het belangrijk om voldoende tijd te nemen voor deze beslissing. Het nieuwe technische reglement en het budgetplafond zullen de kaarten immers opnieuw verdelen en dat is een gouden kans voor ons. We willen de juiste keuze maken. Volgend jaar komen er enkele interessante namen op de markt. Fernando Alonso is een optie voor ons, maar hij is zeker niet de enige." 

Naast Fernando Alonso worden onder meer Sebastian Vettel en Valtteri Bottas gelinkt met het Franse team.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op zondag 31 mei 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons