van der Horst

ABT Sportsline kondigt Lucas di Grassi en Daniel Abt aan

Lucas di Grassi bij de Spark-Renault SRT_01E
Lucas di Grassi bij de Spark-Renault SRT_01E
We hadden het een tijdje terug al laten doorschemeren, maar nu bevestigde de organisatie het nieuws dat Lucas di Grassi aan de bak komt bij ABT Sportsline tevens. Di Grassi, nog steeds fabriekspiloot bij Audi, legde recent zijn rol van testrijder neer. Dit met het oog op een voltijds zitje tijdens het debuutseizoen Formule E, iets wat niet gecombineerd mag worden met de rol van testrijder. Lucas di Grassi krijgt bij ABT Sportsline Daniel Abt naast zich en hiermee is het Duitse team het eerste van de tien ingeschreven equipes die zijn rijdersbezetting wereldkundig maakte.
  • Prospeed Competition
De troepen van Hans-Jürgen Abt hebben voor het debuutseizoen in de Formule E alvast een goede line-up klaar. Di Grassi beschikt vanzelfsprekend over de beste kaarten, gezien zijn ervaring bij de ontwikkeling van de Formule E-bolide. GP2-rijder Daniel Abt is eveneens een logische keuze, gezien hij de zoon is van teameingenaar Hans-Jürgen Abt.

De eerste race staat geprogrammeerd op 13 september, terwijl ABT Sportsline nog tot eind mei volgend jaar moet wachten om zijn eerste thuisrace af te werken.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule E op donderdag 13 februari 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons