van der Horst

Abu Dhabi: Nieuwssprokkels uit de paddock (2)

Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner liet vandaag weten dat Red Bull wel degelijk op de grid staat volgend jaar. Er is een overeenkomst met een niet nader genoemde motorenleverancier, maar Horner verwees tijdens de persconferentie wel naar zijn collega Toto Wolff. De teambaas van Mercedes ging daar echter niet verder op in, maar temeer omdat ook Red Bull-bezieler Dietrich Mateschitz achter het F1-project staat lijkt de toekomst van de energiedrankengigant er dus verzekerd.
  • Shopa
Cyril Abiteboul - Renault
Cyril Abiteboul - Renault
Volgende week weten we normaal gezien ook hoe de toekomst van Renault in de F1 er zal uitzien. Cyril Abiteboul houdt vast aan een aankondiging begin december, en wist verder ook te melden dat F1 in het DNA zit van Renault, maar dat het geen must is. Daarnaast lijkt het project om Lotus over te nemen op stapel te staan, al ging de Fransman ook daar voorlopig niet dieper op in.

Toto Wolff - Mercedes
Toto Wolff - Mercedes
Over het feit of de Formule 1 de stap moet maken naar ééngemaakte motoren en/of wagens waren de teambazen unaniem. Wolff: "Een F1 met Balance of Performance, zou de F1 niet meer zijn." Waarop zijn collega van Ferrari, Maurizio Arrivabene, eraan toevoegde: "Er bestaat al zo'n kampioenschap, namelijk IndyCar. De F1 is de koninginneklasse van de autosport en moet zich ook op zo'n manier onderscheiden van andere raceseries."

Maurizio Arrivabene
Maurizio Arrivabene
Ook over de huidige kosten van een Formule 1-project was de patron van Ferrari duidelijk: "Vergis je niet, het is niet omdat Ferrari een grote naam is in de automobielwereld dat we op een grote berg cash zitten, op vlak van budget zijn wij niet de top." Wat zijn dan juist de concrete ambities voor Ferrari in 2016? "Ik wil de glimlach op het gezicht van mijn collega Toto Wolff doen verdwijnen" grapte hij als afsluiter.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op vrijdag 27 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons