Luca Ghiotto wint in zijn allerlaatste F2-race

Luca Ghiotto
Luca Ghiotto heeft in stijl afscheid genomen van de Formule 2. De Italiaan sloot het seizoen 2019 namelijk af zoals hij het aangevat had: met een zege. Die zege was echter niet genoeg voor de titel van vice-kampioen, want die ging naar Nicholas Latifi, die de tweede podiumplaats claimde, voor teamgenoot Sergio Sette Câmara - die gisteren nog won. Nyck de Vries kende een totaal off-weekend; de Nederlander, die zich eerder reeds verzekerde van de titel, kampte het ganse weekend met set-up problemen waardoor hij nooit in het stuk voorkwam en met een brilscore huiswaarts keert.
Luca Ghiotto - UNI-Virtuosi
Giuliano Alesi, zoon van de voormalig F1-rijder Jean Alesi en onderdeel van de Ferrari Driver Academy - het opleidingsprogramma van de Scuderia Ferrari - zette bij de start zijn pole om in de leiding, maar ongeveer één derde ver in de race ging Ghiotto voorbij de Fransman, wiens banden begonnen te slijten. De Italiaan zou onbedreigd naar zijn vierde zege van het seizoen rijden in zijn allerlaatste race in de F2. Volgend seizoen maakt Ghiotto namelijk de overstap naar de GT-racerij, met een zitje bij R-Motorsport. Latifi knokte zich terug naar de tweede plaats en ook zijn DAMS-teamgenoot Sette Câmara reed een dijk van een race, die hem van P9 naar het podium bracht. Alesi moest uiteindelijk vrede nemen met P5, na die andere Ferrari Driver Academy-rijder Callum Ilott, die in de slotfase een bronzen medaille nog verspeelde nadat hij compleet door zijn banden zat.

Foto's: Racing International Photography